Trendmagazin

Eladó egy arkansasi kastély

1.8 millió dollárt kérnek érte

2012.01.09 | Váradi Zoltán

Az utóbbi években jelentősen megnőtt a kereslet a történelmi épületekre, amik a régi korokra emlékeztetnek, de emellett a modern technológiákkal is rendelkeznek. A Castle Rogues Manor az Egyesült Államok egyik déli államában, Arkansasban található, a festői szépségű White folyó partján.


Az Eureka Springs nevű városka legkülönlegesebb épületét a közelmúltban piacra dobták. Az 1985-ben épített kastélyt a régi idők stílusa alapján építették, leginkább egy középkori katedrálisra hasonlít az épület. A mintegy 1400 négyzetméteres belső tér faragott fából készített, bőrrel kipárnázott antik bútorokkal, hatalmas csillárokkal és gyertyaállványokkal lett berendezve, de természetesen a középkori stílus mellé vegyült egy kevés modern eszköz is, hogy a ház lakói mégse érezzék magukat teljesen a sötét korban.


A 12 hálószobás kastélyt eddig leginkább esküvőkre, céges rendezvényekre és különleges eseményekre bérelték ki vagyonos csoportok, így az új tulajdonosa akár üzleti céllal is hasznosíthatja a hatalmas építményt. A listaára 1.8 millió dollár.