Trendmagazin

Eladó Sinatra birtoka

Megannyi híres ember megfordult a kaliforniai villában

2012.02.04 | Oroszvári Péter

Áruba bocsájtották a kaliforniai Chatsworth-ben található Farralone fantázianevű birtokot. A Frank Sinatra által sokáig kibérelt, most 12 millió dollárért megvásárolható villában még Marilyn Monroe és Jack Kennedy is megfordult.

Az ingatlant Dora Hutchison, a Chase Manhattan Bank örököse építtette a Pereira & Luckman építészeti vállalattal. A cég igazán gazdag referenciával rendelkezik: a Farralone birtok mellett ők vitelezték ki például a Los Angeles-i reptér különleges építményét, a CBS tévészékházat, az IBM főhadiszállását, de dolgoztak bankokon, és katonai reptereken is. A villa 1951-ben készült el, és egyből nagy, pénznyelő hollywoodi bulik helyszíne lett.


Miután Hutchison New Yorkba költözött, házát Frank Sinatra bérelte közel egy évtizeden át. A vendégházban ezidő alatt Marilyn Monroe lakott, akinek utolsó fotózását is itt tartották, és itt történt meg a hírhedt randevú Kennedy elnökkel is.


Az ezer négyzetméteres főépületet egy nyolcszor ekkora kert veszi körbe. A házban 4 háló- és 5 fürdőszoba, egy óriási galéria, 3 munkaszoba és egy konferenciaterem található meg. Ezekből csak az egyik háló-fürdő együttes tesz ki 100 négyzetmétert – ráadásul még egy medence és egy konditerem is tartozik hozzá. Az épület körüli területen további 40 ezer négyzetméter szolgál szőlőskertként, lovaglási lehetőséggel.


A jelenlegi tulajdonosok az eredeti vonásokat megtartva gyönyörűen felújították az épületbelsőt, ezért kedvelt helyszínként szolgál különböző forgatásokhoz. Láthattuk már például a Kardhalban vagy a Kaliforgia töb részében, de Usher egyik videoklipje is itt készült. Ezeket a felkéréseket ráadásul egy külön menedzser kezeli, és évente kétmillió dollár bevételt hoznak.


Ingatlanszakértők szerint nagyon jó esélyekkel áll az ingatlan a piacon, hamar el fog kelni, akárcsak Walt Disney villája a tavalyi év végén.