Trendmagazin

Eladó Warren Buffett egykori villája

Két éve még többet kértek érte

2011.10.23 | Nagy Anna

2009-ben már meghirdették, de nem kelt el, most a tulajdonos ismét piacra dobja a házat, méghozzá másfél millió dollárral olcsóbban.


Az ingatlant Warren Buffett, az Egyesült Államok második leggazdagabb embere vásárolta meg 1996-ban $1.050.000-os összegért, majd 2005-ben adta el $5.45 millióért, miután meghalt első felesége, Susan Thompson Buffett. A világhírű befektető nem véletlenül szeretett bele annak idején ebbe a Laguna beach területén található villába. Ez a tengerpart az USA déli részén, a Csendes-óceán mentén található és rendkívül népszerű a tehetős, pihenni vágyó amerikaiak körében. Buffett is leginkább családi ünnepeken és közös vakációkon vette igénybe a fehérben pompázó, tengerpartra néző házat. Az 1955-ben épült ingatlanban 4 hálószoba és 4 fürdő található, a tervező pedig különösen ügyelt arra, hogy minél több üvegfelülettel rendelkezzen a ház, mely tökéletesen alkalmas hely a pihenésre, ugyanis a közelben nincsen zajos úttest.


A Berkshire Hathaway vezére úgy tűnik a saját életében is jókor vesz és jókor ad el. Az új tulajdonos ugyanis már 2009-ben megpróbálta továbbadni a villát, ám az akkori áron - $6.495 millió - nem sikerült neki, idén pedig már $4.995 millióért is aláírná az adásvételi szerződést, mely közel félmillióval kevesebb, mint Buffett 2005-ös eladási összege.