Trendmagazin

Eladó Zeki Pasa vízparti kastélya

A nem mindennapi kinézetű ház a 19. század második felében épült

2013.04.08 | Munkatársunktól

Zeki Pasa háromezer négyzetméteres isztambuli kastélya meglehetősen fejedelmi lak lehet annak, aki új otthontkeres és Törökországban telepedne le.A nem mindennapi kinézetű ház a 19. század második felében épült Müsir Zeki Pasa megrendeléséreegy híres francia építész tervei alapján. A Pasa II. Abdulhamit Szultán uralkodása alatt miniszter volt Törökországban.


A 150 éves történelemmel rendelkező barokk stílusú épület 23 jól felszerelt szobából, 4 konyhából,4 szalonból és 8 fürdőszobából áll. A Boszporusz környékének egyik legimpozánsabb 5 emeletesépületéhez 4000 négyzetméternyi kert és egy 130 méter hosszú móló is tartozik. A vízparton van még egycsónakház is. Az udvaron 4 autó számára alakítottak ki parkolóhelyet, a házba a víz felől és a kertbőlis van külön bejárat. Külön említést érdemel a márványból készült szökőkút és medence a kertben, melyek tovább emelik az ingatlan értékét.

A 115 millió dolláros listaárú, sziklákra épült vízparti kastély nem olcsó, de lesz, akinek mégis megéri az árát, hiszen az újtulajdonos királyi életmódot folytathat a barokk falak között.