Trendmagazin

Eladták a Valentino divatházat

Az olasz luxusmárka a tavalyi évben hatalmas növekedést produkált

2012.07.10 | Váradi Zoltán

Piaci pletykák szerint sikeresen eladták a Valentino divatházat. Az olasz luxusmárkát a hírek szerint 600 millió eurós áron vásárolta meg egy nyilvánosság elől rejtőzködő befektetési csoport.

Valentino 2012 Spring/Summer

A Valentino eddigi történetében is lezajlott már néhány akvizíció, öt évvel ezelőtt a londoni központú privát tőkés társaság, a Permira vásárolta meg a Hugo Boss-szal együtt. A divatmárka elmúlt éveit a kettősség jellemzi: ugyan kollekcióikat gyakran érték kritikák, az eladási adatok és a népszerűségük mégis növekedésnek indult. Olyan sztárok viselnek Valentino ruhákat, mint Florence Welch, Alexa Chung és Keira Knightley.

Valentino 2012 Spring/Summer

A brand értéke a tavalyi évben indult masszív emelkedésnek, hiszen a nyilvános adatok szerint kiválóan zárták a 2011-es évet. A 322 millió eurós forgalom 20%-os növekedést jelentett, míg az adózás előtti eredményük 22.2 millió euróra rúgott, ami 300%-kal haladta meg az előző évet. Valószínűleg ezen adatok és a jövőbeli potenciál sarkallták a Permira egyik vagyonalapját a vásárlásra.