Trendmagazin

Elegáns eklektika hollywoodi köntösben

Mel Gibson is magáénak tudhatta a patinás épületet

2012.09.05 | Boskovics Bianka

A bájos Old Mill nevet viselő kúria a connecticuti építészet egy páratlan gyöngyszeme. Kevésolyan ember létezik, akit ne ragadna magával egy szempillantás alatt. Ezt példázza, hogy többtulajdonost is a magáénak tudhat, többek között a neves hollywoodi színészt, Mel Gibsont is.


Misztikus erdőséggel borított palackzöld dombok, lágyan ívelő út, határtalan elegancia tárulelső pillantásra a látogató elé. Az épület az előző század elején kezdte meg pályafutását, a korklasszikus, magával ragadó eleganciája az ajtókon kívül is sugárzik. Mindezt a külső falakfinom tónusú színválasztása is alátámasztja. Beljebb lépve sem csalódik az oda érkező: pazarkő-és faburkolat, Tudor-stílust idéző ívek, színes üvegablakok díszítik a nem csekély méretűés számú tereket. Hálószobából „mindössze” 15 található az épületben.


A monumentális házhoz, még monumentálisabb szabadtér tartozik. Több, mint 30hektárnyi. Itt helyet kapott egy minden szerénységet mellőző úszómedence, egy korábbilovas múltról árulkodó istálló, egy teniszpálya, egy nagyméretű sakktábla, valamint egyesztétikai élménnyel is kecsegtető gyümölcsös. Ha a beltéri –bár lényegesen kevésbé élesenelhatárolódó- sokszínűség valakinek nem nyújtana elég eklektikát, a kert minden bizonnyalfog. Igaz, szépen követi a ház erőt sugalló kisugárzását a kovácsoltvas kapukkal, mégisegészen új hangulatot nyer az egyedi növények és a trópusi pezsgést árasztó pálmafák által.

A minden kétséget kizáróan időtálló épület és Mr. Gibson néhány éve intettek búcsútegymásnak. A gyors váltást követően a villa ismét több 10 millió dolláros értékben szeretettelvárja újdonsült, bőkezű tulajdonosát.