Trendmagazin

Elfogták a leghülyébb Rolex-tolvajt

15 Rolexet nyúlt le

2015.03.16 | Munkatársunktól

Egy fegyveres rajtaütés során mintegy 100 ezer font értékben raboltak el Rolex órákat egy elegáns edinburghi ékszerésztől. A rablás múlt hétfőn történt, nem sokkal reggel 9:30 után a Laing üzletében, az elkövető pedig egy fegyveres férfi volt, aki a rablás után még egy személygépjárművet is eltérített, majd megkérte a tulajdonost, hogy vigye őt haza, a város északi részére. A skót rendőrség még mostanáig is nyomoz, hogy a nem mindennapi ügyet felderítse.

Egy helyi lakos, aki a közeli pub szomszédságában él, a következőket nyilatkozta: „A férfi a The Gunner­ben volt hétfőn, és Rolex órákat próbált árulni. Néhányan ezt mulatságosnak tartották, mások pedig szóltak neki, hogy menjen el. A butaság felsőfoka, hogy a hely hemzsegett a zsaruktól, akik egy fegyveres rablót kerestek. A kétségbeesettség pofonja, hogy mindössze 100 fontért (42 ezer forint) akart villámgyorsan túladni az órákon, és ez egyáltalán nem vall profizmusra. Mindenki csak nevetett rajta.”

Rolexekre fájt a foga a botcsinálta bűnözőnek

Nem sokkal később egy 24 éves embert tartóztattak le, aki valószínűleg kirabolta a Laing ékszerüzletet az edinburghi Frederick utcában. A rendőrség elmondása szerint rátaláltak kb. 47 ezer font értékű heroinra, két lőfegyverre, valamint bizonyos mennyiségű készpénzt is találtak - ennek kapcsán még egy 26 éves férfi is letartóztatásra került az ingatlanban, a lőfegyverek és a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt. Mindkét férfi megjelent hétfőn az Edinburgh Sheriff Court- on. Mint kiderült, a rablás során az egyik alkalmazott éppen kinyitotta a Laing ékszerüzletet 9:30-­kor, amikor a rabló elővett egy fegyvert és követelte a kirakatban lévő órákat. Ezt követően eltérített egy személygépjárművet is, és közben túszként egy 19 éves tanulót is magával vitt, az autó tulajdonosát, aki a hátsó ülésen ült. A rablás során 15 Rolexet loptak el.

A nyomozást felügyelő Grant Johnston a következőképpen nyilatkozott: „A következő vizsgálatok alapján a tisztek letartóztatták és vádat emeltek egy 24 éves férfi ellen, aki bizonyítottan kapcsolatban áll a Laing ékszerész üzlet fegyveres rablásával. A vizsgálatok részeként szintén rábukkantunk bizonyos mennyiségű kábítószerre, lőfegyverekre, és már egy második férfit is letartóztattunk, aki kapcsolatban állt az üggyel."