Trendmagazin

Elkelt New York legdrágább lakása

100 millió dolláros eladási összegről beszélnek

2012.07.05 | Váradi Zoltán

Katar miniszterelnöke nem veti meg a luxust. A méregdrága yachtokat és sportkocsikat vásárló sejk most New York legértékesebb penthouse lakására csapott le.


Hamad ibn Dzsásszim ibn Dzsaber Ál Táni először London elit negyedében vásárolta meg a Dudley House névre keresztelt villát még 2006-ban, amit aztán jelentősen felújított, jelenlegi értéke meghaladja a 316 millió dollárt. Most pedig Manhattan legújabb és egyben legmagasabb felhőkarcolójának, az One57-nek exkluzív penthouse ingatlanját vette meg 100 millió dollár körüli áron. A 89. és 90. emeleten elhelyezkedő 1014 négyzetméteres lakásról - mely öt hálószobával rendelkezik - nem jelent meg a sajtóban egyetlen fotó sem, sőt sokáig azt sem tudta a közvélemény, hogy ki lehet a titokzatos vevő, aki New York történelmének legdrágább lakóingatlanját tudhatja magáénak.


A Central Parkra néző felhőkarcoló azért is kelti fel a szupergazdagok érdeklődését, hiszen amellett hogy kiemelkedően jó helyen van, a modern épület alsóbb szintjein üzemel az ötcsillagos Park Hyatt Hotel, mely számos extra szolgáltatást nyújt az ott lakók számára.


A miniszterelnök a hírek szerint további ingatlanok megvásárlását is tervezi, hiszen két feleségének és 15 gyerekének minden bizonnyal szűkös lesz a jelenlegi lakótér. A sejk nyugodtan költekezhet, hiszen Katar a válság ellenére is igen jól teljesít a hatalmas kőolajlelőhelyek és az emírség fejlett halászata miatt. A statisztikai adatok szerint a 95%-ban muszlimok által lakott államban a legmagasabb jelenleg az egy főre jutó GDP, ami napjainkban meghaladja a százezer dolláros értéket.