Trendmagazin

Elkészült a Hyde Park Townhouse

elegancia és luxus 260 négyzetméteren

2012.05.12 | Kocsis Katica

Londoni székhelyű építészek és designerek csapata, az SHH stúdió befejezte Hyde ParkTownhouse nevű projektjét. A park mellett található 260 négyzetméteres luxusvilla belső terét SusanKnof designer úgy alakította át, hogy tökéletes otthonként szolgáljon a Hyde Park magánügyfeleirészére. A belső tér az eleganciát ötvözi a praktikus és rugalmas terekkel, így igazi használatra készült.E klasszikus, fehér stukkós viktoriánus villa igazán lenyűgöző látványt nyújt.


Az SHH egyik ügyfele – egy nemzetközi család jónéhány lakosztállyal New Yorkban és Közép-Európában – vásárolta meg a négyszintes ingatlant és bérelte fel az SHH-t, hogy belsőépítészei ésdesignerei tervezzék meg és alakítsák át a belső teret úgy, hogy az megfeleljen a család speciálisvágyaiknak és igényeiknek.


Építészetileg a kortárs Hyde Park épületében a legfontosabb szerkezeti változást a hátsó kertfeltárása jelentette, ami előzőleg magasított és rendetlen volt, így a ház alacsonyabb szintjeit sötéttéés taszítóvá tette. Most az alacsonyabb élettér e londoni házban közvetlenül az új kerti részre nyílik,amit Kate Gould tervező valósított meg két hatalmas és használható fénnyel teli térrel.


A Townhouse belső és külső tereit széles, kétszárnyú ajtók választják el egymástól, de egy új,grafitszürke, metálos kőpadló segítségével továbbra is összekapcsolódnak. Mivel a padló mindkéttérben egyforma, így a belső tér és a kert erős kapcsolatban állnak, ezenkívül vizuálisan ki is tágítják ateret.


Az építészek szerint a teljes terv a részleteket illetően nem volt túl szigorú, inkább az érzésről,a hangulatról szólt és arról, hogy a klasszikus és a kifinomult terek visszafogott szürke tónustkapjanak. Mivel az ügyfél nem akart függönyöket, falburkolatokat vagy speciális elemeket, abelsőépítész csapatnak olyan módszereket kellett kitalálni, amik egy kevés fényt és csillogást adnak aletisztult, nyugodt és klasszikus koncepciónak. Így a belső tér egyszerre változatos, drámai,ugyanakkor érzéki is.