Trendmagazin

Elkészült Steve Jobs luxushajója

Szinte egy úszó Apple Store

2012.10.31 | Oroszvári Péter

Sajnos Steve Jobs már nem érhette meg, hogy lássa a saját, közreműködésével készült jachtjának vízrebocsátását. A Vénusz névre keresztelt óriás október 28-án találkozott először sós vízzel a hollandiai Aalsmeerben.


A körülbelül 77 méter hosszú, fehér alumíniumhajó tervezését maga Jobs irányította, annak tudatában, hogy valószínűleg ő már nem lesz ott az első útján sem. Ez azonban nem hátráltatta: ha leállt volna a munkával, az egyet jelentett volna a beletörődéssel. A már említett könnyűfémbol készült testnek köszönhetoen a hajó súlya töredéke a hasonló méretuekének, bentrol pedig a kilátás sokkal jobb az óriási, 3 méter magas, hosszan húzódó ablakokon át (elég csak a telefonokon megtalálható Gorilla Glass-ra gondolni – Steve ezen a téren is a lehető legjobbat akarta). A nagy előfedélzeti teraszon helyet kapott egy jacuzzi is, a kapitány pedig az ultramodern hídról, 7 darab 27”-os iMac modell segítségével navigálhat a hajóval – szinte ugyanolyan, mint egy Apple üzlet. Sajnos a belső berendezésrol (egyelőre) nincs információ.


A vízbelökésnél jelen volt Steve özvegye és gyermekei is, bár kérdéses, hogy ők használni fogják-e a szuperhajót, és az is, hogy mi lesz az első úticél – valószínűleg a hollandiai gyártóüzembol Amerikába úsztatják. A hat év alatt elkészült jachton dolgozók mindegyikének odaajándékoztak egy iPod Shuffle-t is, de ami még fontosabb, egy kártyát is, megköszönve a kemény munkát.