Trendmagazin

Elnézést, de ezt kivágjuk

A legdrágább kivágott jelenetek a filmtörténetben

2013.11.26 | Munkatársunktól

Nem egyedi eset, mikor egy már leforgatott filmből eltüntetnek bizonyos jeleneteket a vágószobában. Valójában nagyon is gyakori, hogy egy rendkívül drága jelenet a kukába kerül, mivel az utómunkálatoknál úgy döntenek a készítők, hogy lelassítja a cselekményt.


Állítólag az eredeti befejezése a Rémségek kicsiny boltja című filmnek utólag lett megváltoztatva, hogy a csattanó jópofább legyen. Állítólag egy 20 perces befejező jelenetet forgattak a film végére, mely később a szemétben végezte - ez a kivágott jelenet pedig a producereknek körülbelül 5 millióval többe került, mint az a befejező jelenet, melyet végül a közönségnek bemutattak. Habár, egy speciális kiadású DVD-n megtekinthető az eredeti befejező jelenet egy rövidke összevágott változata.


A Z világháború című film rendezője, Marc Foster egy nyilatkozatában arról panaszkodott, hogy nagyon valószínűtlen, hogy a közönség valaha is megpillanthatja, azt a több millió dolláros jelenetet, mellyel a mozifilm eredetileg véget ért. Állítólag a producerek kérték, hogy újravegyék az utolsó nagy költségű jelenetet, és ezzel együtt hagyják el a kezdeti terveket.


A pletykák szerint, Bryan Singer 2006-os, a Superman visszatér című filmjében, az egyik nyitójelenet több mint 10 millió dollárral többe került volna, mint amit valóban láthatunk a filmben. Ezért Superman visszatérését a bolygóra, ahol született, egy egyedi, kristály alakú űrhajóval teszi meg.


Egy másik mozifilmben, melyet Terry Gilliam rendezett, azért törölték a legdrágább költségből forgatott jelenetet, mert a rendező barátja, Terry Jones azt javasolta neki. Ez a Grimm testvérek című film, melyből a kivágott jelenet az volt, hogy a fák életre kelnek, és megtámadják a főszereplőket.


Végül pedig, a 2009-ben bemutatott Watchmen című szuperhősös mozi, melynek a végleges változatához érve számos jelenetet eltávolítottak a rendezők. A mozi rendezője, Zack Snyder állítólag azt szerette volna, hogyha a film végleges verzióján nem sokat változtatnak az eredetihez képest, azonban mivel így az egész mozi több mint 3 óra hosszú lett volna, nem is egy drága jelenetet ki kellett vágniuk, hogy elfogadható legyen az eredmény.