Trendmagazin

Elnökjelöltek divatja

Öltözz úgy, mint Barack Obama és Mitt Romney!

2012.11.04 | Boskovics Bianka

Minden úriember tudja, hogy élete során legalább egyszer szüksége lesz egy jól szabott öltönyre. A megfelelő döntést viszont alapos és átgondolt válogatás előzi meg. Uraim, ha eddig nem lett volna ötletük, bátran ajánljuk példaképnek a népszerű demokrata és republikánus politikusokat, Barack Obamát és Mitt Romneyt!

A mára Nobel-békedíjjal is büszkélkedhető Obama stílusára még a divatlapok is felfigyeltek, jellegzetes viseletét hazájában már csak „Az Obama-öltöny”-ként emlegetik. Barack Obama egyedi, kétgombos öltönyeit mellesleg a Hartmarx készíti, amely az Egyesült Államok egyik legrégebbi és legpatinásabb szabósága. Ezt példázza, hogy szem előtt tartották ismert megrendelőjük testalkatát, így előnyösen nyújtott fazonú darabok születtek. Egy-egy ruha viselésénél nem elhanyagolható szempont a kényelem. Senki sem szeret feszengeni, a jó közérzet alapja a kényelmes, kellemes tapintású öltözet. Ezért is készülnek a fent említett öltönyök frappánsan gyapjú és kasmír keverékéből. Az amerikai elnök természetesen a választási kampány alatt is hozza megszokott formáját: decens, letisztult, visszafogott színválasztású öltözetek jellemzik, amelyekkel nem lehet melléfogni.

Obama kedvence a kék szín

Az elnök öltönyzakói vállban a szükségesnél bővebbek, kialakításuk a tradicionális angolszász stílust követik

A zakó sokszor lekerült, de a nyakkendő maradt

Kampánykörútja során volt, amikor lezserre vette: Obama fehér alapon kockás ingjei sokkal bővebbek, mint azt karcsú alakja igényelné


Mr. Romney, mint derült égből villámcsapás érkezett a választások színterére. Most, hogy már nagyobb figyelmet kap a médiától, az éles szeműek a stílusára is odafigyelhettek. Igen hasonló színeket kedvel, mint az elnök – habár nála a kék jegesebb árnyalata élvez elsőbbséget -, formaiságban eltérő az ízlésük. Romney, ha lehet, még klasszikusabb irányvonalat képvisel. A jól ismert vonalvezetésű öltönyöket részesíti előnyben, amelyek valóban jobban kiemelik testfelépítését, mint más darabok. Ízlésük az ingek terén is eltérést mutat: míg Obama az egyszínűeket kedveli, a republikánus politikust gyakorta láthatjuk hajszálcsíkosokban, négyzetrácsosakban. Ha a választások mércéje a stílusosság volna, Mitt Romney úgy is rendkívül erős ellenfélnek bizonyulna.

Romney az acélkékre esküszik - kedvence a 100% szűzgyapjúból készült 'birds-eye' anyag

A republikánus elnökjelölt a vetélytársánál karcsúsítottabb szabással készített öltönyöket részesíti előnyben

A volt kormányzó gyakran viselte anyagában mintás sportzakóját az országjárás során

A lakossági fórumok során a V-nyakú pulóver és a legombolt galléros ing a nyerő


Akárcsak ők, mindenki más jól teszi, ha a színeken kívül azok árnyalatára, tónusára is gondot fordít. Ebben nyújt segítséget az évszaktípusos felosztás. Azt, hogy melyikbe tartozunk, leggyorsabban bőrünk árnyalatából és hajunk ezüstbe, avagy aranyba hajló fényéből deríthetjük ki. A hideg kategóriába a nyár és tél típusú emberek tartoznak, a nyarakhoz hűvös pasztellárnyalatok, a telekhez – ide sorolható az elnök és vetélytársa is – szintén hűvös, de kontrasztos, erőteljes színek dukálnak. Ellentéteik a meleg típusba tartozó tavasz és ősz. Nekik pont fordított irányelveket kell követniük, a tavaszi és az őszi tájak színeiben biztos a siker. Azt, hogy a jövőben az elnöki székből Obamát vagy Romneyt figyelhetjük, az Olvasók megítélésére bízzuk.