Trendmagazin

Élő kérdezz-felelek az Hublot elnökével

Mr. Biver készséggel válaszolt a beérkező kérdésekre

2013.01.03 | Oroszvári Péter

December 20-án tartotta második élő adását Jean-Claude Biver, az Hublot elnöke. A hallgatók az interneten keresztül tehették fel kérdéseiket, így szó esett például a Forma-1-es szerződés elvesztéséről, szabadalmakról, de Mr. Biver kedvenc óráiról is.

- Szomorú, hogy véget ért a Forma-1 partnerkapcsolat?

Természetesen nagyon szomorú vagyok, örültem volna, ha egyszerre tudtuk volna működtetni a Ferrari és a Forma-1 szerződést is, de sajnos csak az egyiket állt módunkban megtartani. Az F1-es kapcsolat két éve alakult ki, közben megszereztük a Ferrarit is, a Scuderia versenycsapatot kivéve. Ezt a lehetőséget sem hagyhattuk ki, de választani kellett: vagy Scuderia, vagy Forma-1. A Ferrari lemondása meg sem fordult a fejünkben, ez egy olyan név, melynek presztízsét, exkluzivitását, minőségét mindenki ismeri Amerikától Kínáig. Manapság egy lovas emblémával ellátott órát nagyobb eséllyel vesznek meg, mint egy F1-eset, így végül a Scuderiát választottuk. Ugyanakkor büszkeséggel tölt el, hogy a száguldó cirkuszban a Rolex követ minket, ami szintén nagyon nagy név, de mi nyithattuk meg azt az utat, amire most ők kerültek.


- Több éve jelent meg az első King Power sorozat. Mikor várható a frissítés?

2013 márciusában, valószínűleg „The Spirit of Big Bang” néven.

- Milyen saját Hublot modelleket szokott hordani?

A kedvencem a Bigger Bang All Black, és több Aero Bang-em is van. A nem-Hublot óráim mind klasszikus, 1926-1976 közti modellek.

50 darab készült az Hublot Bigger Bang All Blackből

- Igaz, hogy vörös színű kerámiát fejlesztenek?

Valóban szabadalmaztattuk az újfajta eljárást, és lassan gyártásba is kerül. Hogy milyen vörös? Pontosan olyan, mint a Ferrari autók színe. A szabadalom ettől függetlenül bármilyen más előállítható színre kiterjed, és ez óriási lehetőség számunkra.

- Várható, hogy a következő évek folyamán minden Hublot modellbe saját gyártású szerkezet kerül?

Nem, maximum a modellek 80%-ban, de sosem mindben. Nonszensz lenne. Azért, mert egy egyszerű hárommutatós, dátumkijelzős szerkezetet tudunk szerezni a Zenittől és az ETA-tól is. A bonyolultabb kronográf, önfelhúzó, tourbillon, stb. szerkezeteket természetesen mindig magunk fogjuk gyártani, de az első árkategóriásakat nem.


- Mennyi órát fognak gyártani 2013-ban?

Körülbelül 28 ezer darabot.

- Tudom, hogy nagyon szereti a családját, de rajtuk kívül melyik négy emberrel vacsorázna együtt?

Istennel és három angyallal, finom bort kortyolgatva. Ha Isten nem ér rá, akkor négy angyallal.

Meggyűlt a baja az iPaddel

- Mit kíván az Hublot-nak 2013-ra?

Azt, hogy minél jobban használjuk ki a rendelkezésre álló erőforrásainkat. Új, sikeres modelleket létrehozni, még több eladást elérni, fizetésemelést adni mind a 450 dolgozónknak, még 100-at felvenni, új gyárat építeni, hasonló jó partnerkapcsolatokat kiépíteni, mint tavaly.

- Mit kért a Mikulástól?

Szeretetet, de azt mondta, csak pénzzel megvehető dolgokat tud adni. Mivel pénzem van elég, kértem, hogy akkor jöjjön vissza, ha olyat tud hozni, ami pénzen nem megvásárolható. Szeretetet, egészséget, örömöt. Ezzel is kívánok mindenkinek kellemes ünnepeket, jövőre újra találkozunk.