Trendmagazin

Előretör az Audi

A négykarikás márka jó évet fog zárni

2011.12.10 | Váradi Zoltán

Az Audi idén megelőzheti a nagy rivális Mercedest az autóeladási listán. A BMW első helye továbbra is stabil. A három nagy múltra tekintő német autómárka között hosszú évek óta zajlik a rivalizálás, hol a médiában, hol pedig egy-egy hasonló modell bevezetése kapcsán. Idén azonban úgy tűnik, hogy az Audi vezetői ünnepelhetnek, ugyanis a négykarikás márka minden bizonnyal meg fogja előzni a Mercedes évesített eladási mutatóit.


Az Audi a tavalyi 1,1 milliós értékesítési számait 2011 végére 1,3 millióra növelheti, így ugyan nem sokkal, de le fogja körözni a Mercedest. A BMW az elemzők szerint 1,6 millió eladott járgánnyal fogja zárni az évet, így első helyezése biztosnak tekinthető.

Jól teljesít az új A6

Az Audi vezérigazgatója már a néhány hónappal ezelőtti frankfurti autószalonon is bizakodó volt. „Az idén minden valószínűség szerint átlépjük az 1,3 milliós eladási számot" - jelentette be Rupert Stadler, majd hozzátette, hogy emiatt év végén megelőzik a Mercedest. Miért tört előre így az Audi? Idén megjelent a márka felső kategóriás limuzinja, a megújult A6, amit az eggyel kisebb A4 követett, de a szabadidő autók mezőnyében induló Q3 is jól teljesít.

A BMW X6 pozíciója most még megkérdőjelezhetetlen

Jövőre az Audi a terepjárók piacán kíván erősödni, ami nem lesz egyszerű. Az új Mercedes ML most jelent meg, a BMW pedig masszívan dominálja a kategóriát az X5-össel, továbbá a bajorok az eleinte a szakmában vitatott, de mára sikertörténetté vált X6-tal is képesek megszólítani a tehetősebb vásárlókat. Ennek kapcsán hónapok óta zajlanak a találgatások az Audi esetleges új fejlesztéséről, az X6 ellen induló Sports Activity Coupéról, amit tegnap Walter de Silva, a Volkswagen-konszern formatervezési igazgatója hivatalosan is elismert.

A Q6 nekimegy a bajoroknak

"Egészen biztos, hogy piacra dobunk egy sportosabb, a Q5 és Q7 közé pozícionált crossovert" - mondta de Silva, majd rögtön hozzátette, hogy egy hasonló jellegű, a Q5 és Q3 közé pozicionált modellen is dolgozik a márka, mely a készülő BMW X4 ellenfele lesz.