Trendmagazin

Ilyen Sir Richard Branson kempingje

A vadon kellős közepén

2013.12.16 | Munkatársunktól

Sir Richard Branson "Necker" szigete a legidillibb üdülőhelyek egyikeként van számon tartva, azonban aki egy igazán vakmerő kalandra vágyik, örömmel hallja, hogy a lázadó milliárdosnak már egy afrikai szafari is birtokába került.


Az eddigi riportok szerint, a kenyai tábort jellegzetesen „virgin módon” indították el, amikor Richard Branson is osztozott a tradicionális maasai ceremónián (Bransont már 2007-ben a maasai törzs rangidősévé választották). Az új park megnyitásáról így nyilatkozott: „ez egy fantasztikus mód arra, hogy megünnepeljük a Mahali Mzuri hivatalos megnyitását, és nagyon izgatott vagyok amiatt, hogy a helyi lakóközösségből is ilyen sokan eljöttek a megnyitóra támogatni bennünket. Ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy megfigyeljük, és részesei legyünk ennek a gyönyörű szafari világnak, és szerencsére sikeresen meg tudtunk egy olyan kempinget alkotni, ahol a természet megzavarása nélkül vihetjük ezt véghez.”

A Mahali Mzuri park az Olare Motorogi Felügyelőségen belül lett elhelyezve amely a Maasai Mara részen fekszik, Kenya ökoszisztémáján belül, körülbelül 240 kilométerre nyugatra Nairobitól. A szafari kempingben összesen 12 alvósátor lett elhelyezve, mely egyszerre akár 24 vendégnek ad szálláshelyet. A park tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlott, hiszen a vadon kellős közepén található, és egyáltalán nincs tőle elszigetelve. Az egész területen számos állatfaj él a vadonban, kezdve a gepárdtól, egészen a zsiráfig. A kunyhókat tulajdonképp „vad luxus” jellemzi, hiszen emelt platformon helyezkednek el, egy tágas hálószoba, egy fürdőszoba, és egy hatalmas megfigyelőrész található bennük, ahonnan kémlelhetjük a vadonban zajló történéseket.

Aki meri, az naponta kétszer elmehet autókázni a helyiekkel, akik körbevezetik a környéken, és megmutatják neki az érdekességeket, aki viszont ettől félénkebb, elmehet kikapcsolódni a medencékhez, és a spa­hoz egy jó kis nyugtató masszázsért cserébe. Azért, hogy megszállhassunk ezen a bűbájos védett területen, szezonon kívül 590 dollárt kell fizetnünk egy éjszakáért egy dupla-ágyas házikóban, a szezonban pedig ez az ár felszökhet akár 1340 dollárra is. Persze az ár az ételt, italt, a programokat és szolgáltatásokat is mind magában foglalja.