Trendmagazin

Épül a világ legmagasabb szállodája

Sanghai Tower J

2011.01.06 | Molnár Gergely

Már két éve tart a Sanghai Tower J felhőkarcoló építése, amelyben helyet kap majd a Jin Jiang International Hotels Csoport luxushotelje. Az ígéretek szerint 2014-ben, de legkésőbb 2015 elejére befejeződik a torony építése és megnyílhat a 84. és a 110. emelet között a világ legmagasabban fekvő hotelje.


632 méteres magasságával ez lesz Kína legmagasabb és a világ második legmagasabb épülete. Jelenleg a 828 méteres Dubai Burj Kalifa birtokolja a világ legmagasabb épületének járó címet. Ám nemcsak magassága, hanem rendhagyó formája miatt is figyelemre méltó lesz Sanghaj legújabb felhőkarcolója.


A duplafalú homlokzat csavarodó formája teszi különlegessé az épületet, amely a hotelen kívül irodahelyiségeknek, boltoknak is helyet ad majd, valamint a helyi metróval is kapcsolódik. Az új torony hotelje 258 luxus szobával és lakosztállyal fog rendelkezni és a szálloda hallja a 101. emeleten lesz.


A hírek szerint a hotel belső kialakítása egyfajta keveréke lesz a modern és a klasszikus kínai kultúra elemeinek. A látványtervek alapján az új épület érdekesnek ígérkezik.