Trendmagazin

Épül a világ legnagyobb hajója

2016-ra készül el a hatalmas monstrum

2013.01.15 | Munkatársunktól

A Royal Caribbean a világ egyik legnagyobb hajóstársasága, akivel luxuskategóriás hajókörutakon vehetünk részt a világ tengerein. A nagy múltú cég hajóflottájában van a világ 10 legnagyobb utasszállító hajója, most ezt szeretné bővíteni még eggyel. A legújabb hírek szerint megrendelést adtak le az STX France hajógyár számára egy minden eddiginél nagyobb és komplexebb Oasis hajóra (A Royal Caribbeannek már van két Oasis hajója, amelyek a világ legnagyobbjai, a most készülő új óriás még ezeken is túltesz majd).


Az új vízi jármű 6300 utast és 2100 főnyi személyzetet lesz képes szállítani. 361 méteres hosszú lesz és 66 méteres szélességével igazi monstrumként fog haladni a vizeken. A hajón elérhető temérdek szórakozási, pihenési és egyéb lehetőség között megtalálható lesz színház, medencék csúszdákkal, húsz étterem, luxusbutikok és éjszakai bár is. A legújabb technikai vívmányok is elérhetőek lesznek a hajón, ennek köszönhetően a gyerekekre chipes karkötő vigyáz majd utazás alatt, így nyomon lehet követni, épp merre jár a lurkó a hatalmas fedélzeten. Lesz Wi-fi, és interaktív kijelzőkön informálódhatunk az aktuális eseményekről, programokról vagy éppen a vacsora menüjéről.


A hajó 2016-ban fog először kifutni. A képek alapján megéri már most elkezdeni gyűjteni egy hajókörútra az új úszóvárossal, melynek pontos árszabása egyelőre még ismeretlen. Az Oasis of the Seas és az Allure of the Seas mellé a 2016-os új testvérhajójukon kívül 2018-ra egy újabb Oasis osztályú hajót is terveznek megépíttetni, ha a hajóstársaság pénzügyi eredményei hozzák a várakozásokat. A Royal Caribbean vezetőinek nyilatkozata szerint a vállalat 2012 és 2016 között évente átlagosan 1 milliárd dollár körüli befektetést tervez megvalósítani, 3,5%-os, alacsonynak számító kapacitásnöveléssel.