Trendmagazin

Esküvői Kiállításon járt a Trendmagazin

Egy esküvő megszervezése még mindig nem kis mutatvány

2012.02.01 | Major Imola

A hideg januári napokat egy kellemes hétvégi program tette elviselhetőbbé. Nyolcadszorra is megrendezésre került az Esküvői Kiállítás, mely hazánk egyik legszínvonalasabb ilyen jellegű rendezvénye. A Trendmagazin sem ült tétlenül, belevetette magát a sűrűjébe.


A Papp László Budapest Sportaréna előtt már hosszú sorokban álltak az emberek, mikor megérkeztünk. A hölgyek nagy izgalommal várták a benti felhozatalt, az urak figyelme- a rendezvény szervezőinek ügyes húzása által - rögtön a bejáratnál felsorakoztatott különleges limuzinokra összpontosult, ezzel elterelve a rájuk váró következő két óra eseményeit.

Ahogy beléptünk a rendezvény helyszínére még mi sem tudtuk mi vár ránk. Leadtuk a kabátunkat, fényképezőgépet ragadtunk és az aréna felé vettük az irányt. Amint a mosolygós hostessek köszöntöttek bennünket már nagyjából fel tudtuk mérni a mögöttük lévő tömeget és a ránk zúduló információáradat mértékét, ezért nagy levegővel indítottunk. Egy kedves barátnőmmel indultam el felfedezni az ismeretlent, mármint időközben derült ez ki, hogy az ismereteim töredéke annak, amire valóban szükségem lenne. Magabiztosságom és a véleményem, hogy semmi bonyolult nincsen egy esküvő megszervezésében, az első fél óra után módosulni kezdett. Szembesültem a rengeteg megoldani való problémával s költői kérdésekkel, mellyel az ifjú pároknak meg kell birkózni, ha egy eredményes NAGY napot akarnak zárni.

A rendezvény előtt elterveztem, hogy minden érdekes pavilonnál szépen bemutatkozom, hogy a Trendmagazin képviseletében vagyok itt, de ez az első pillanattól kezdve veszett ügynek látszott, ugyanis rengetegen küzdöttek azért, hogy megfelelő tájékoztatást kapjanak. A cégek képviselői mindenhol szívélyesen fogadták az érdeklődéseket, és sok esetben megszólítottak bennünket is. Így az a kósza ötletem támadt, hogy mi lenne, ha menyasszonyként vonulnék végig a sorok között és a számomra ideális esküvőt próbálnám keretbe foglalni. Na jó, be kell valljam az igazat, nem esett nehezemre, teljesen magával ragadott az egész hangulat.


Cikáztunk a pavilonok között, s mindenhol újabb és újabb információkat kaptunk, csak úgy gyűltek a kezünkben a kedvezményes kuponok, szórólapok és egyéb nyomtatványok. Sok esetben találkoztunk jó ötletekkel, frappáns megoldásokkal, esetleg költségcsökkentő verziókkal. Amit én személy szerint észrevettem, hogy kevés olyan pavilonra bukkantam, ami azt a valóságos luxus színvonalat testesítette meg. Igaz az árak az egekbe szökelltek még így is, mégsem mondhattam azt, hogy ”huh ez aztán a sztár esküvős” feeling. Vagy mindenkinek a saját esküvője a tökéletes?! Nem tudom.

Személy szerint leginkább a ruhákra és a dekorációra voltam kíváncsi. Több szalon is felvonult, hogy lehetőséget biztosítson a fiatal menyasszonyoknak a próbálásra és az esetleges vásárlásra is. Minden egyes pavilonba betekintve hölgyek tucatjait láttuk, ahogy buzgón, csillogó szemmel várakoznak, hogy álmaik ruháját felpróbálják. Egy pillanatra én is elgyengültem és kacérkodtam a gondolattal, hogy ha már itt vagyok felpróbálhatnék valamit. De ismét oda lyukadtam ki, hogy álmaim ruhája még megvarrásra vár. Találkoztam La Sposa, Sophia Tolli,Pronovias, Demetrios, Art’z Modell ruhákkal. Túlnyomó többségben pezsgő és homokszínű darabok voltak kiállítva, de a hófehér se szorult teljesen háttérbe. Néhány szalon egészen extrém viseleteket is elhozott magával. Amelyik érdeklődő pedig éppen időben jött, az a felállított színpadon is megcsodálhatta a fél órás Menyasszonyi Ruha Show-t. Személy szerint a Blue by Enzoani ruhákat és a magyar tervező-Benes Anita- Daalarna ruháit kerestem, de sajnos nem találtam.


A helyszín és a dekoráció az egyik legfontosabb eleme az esküvőknek, mármint én biztosan nagy hangsúlyt fektetek majd rá. Úgy vélem meghatározza az egész esküvő hangulatát, jellegét és a házasulandók stílusát. Ha a környezet kellemes, a vendégek közérzete is sokkal jobb.

Az ország valamennyi tájáról impozáns éttermekkel, hotelekkel és szállodákkal ismerkedtünk meg. Képviselőik nagy lelkesedéssel meséltek szolgáltatásaikról, kedvezményeikről és az igényeinket szem előtt tartva megpróbálták a legjobb lehetőségeket ajánlani személyre szabottan. A kiállítok legismertebbjei és országunk elitjei közül találkoztunk a Hilton Budapesttel, a Budapest Marriott Hotellel, a Danubius Hotel Gellérttel és Astoriával,a Citadellával, a Bagolyvár Étteremmel, a Búsuló Juhász Étteremmel és nem utolsó sorban a Sziráki Kastéllyal.


A dekorációk és virágok világában eltévedve teljes képet kaptunk a jelenlegi trendekről. Találkoztunk hercegnős stílussal, bohémmal, komollyal, vagy másképpen csoportosítva romantikus, tengerparti és középkori témával egyaránt. Volt szökőkút pink csokival, másfél méter magas pálcikákkal és trópusi gyümölcsökkel tűzdelt pálma, édességpult tele finomságokkal, és még megannyi extra. Tortacsodák a cukrászat nagymestereitől, az ismertebbek közül, akit említenék a Zila, a Charlotte és a győri Mathias. Csodálatos költeményekkel varázsolták el a nézelődőket, sokan percekig nézték a szépen kidolgozott alkotásokat, sőt az egyik cég helyszínen készítette a fondant virágokat is, mely sokakat szórakoztatott. Jellemző volt a színes, letisztult és virágokkal, ékkövekkel díszített torták.

A másik nagyon nagy témakör, melyet szó nélkül nem tudunk hagyni, a Fotó és Videó. Több, mint hatvan cég mutatta meg kreativitását. A vagány streetartos stílustól az egészen hagyományos stílusig válogathattunk. Herczeg Zoltán és csapata egy színházszékekkel ellátott nagyon feelinges pavilonnal várta az érdeklődőket. S nem csak lehengerlő stílusokkal, de fotóikkal, videóikkal is elnyerték az emberek elismerését. Rajtuk kívül még a G2foto és a Szinnayphoto is nagy érdeklődést keltett.


Ezen kívül további szolgáltatások is részt vettek természetesen. És, ahogy minden más csoportban itt is széles skálában vonultak fel. A legegyszerűbbtől a legkülönlegesebbig, a legkonzervatívabbtól a legextrémebbig és így tovább tovább a legek sorában. A zene-műsor kategóriában a mulatós muzsikától egészen a hastáncos lányig, a nászút területén a belföldi utazásoktól a Föld körüli utakig, az ékszereknél a karikagyűrűtől a tiarákig és az auto bérlésnél az oldtimertől egészen a legexkluzívabb Cadillac limuzinokig. Tényleg ami csak kellhet az itt egészen biztosan jelen volt és még holnapig sorolhatnám azokat a fontos elemeket, amelyek lehetővé teszik , hogy a NAGY NAP a leendő házasok legszebb és legemlékezetesebb dátumát jelentsék.

A végére érve barátnőmmel összenézve kiengedtük azt a nagy levegőt, melyet az elején vettünk és széles mosollyal távoztunk. Tulajdonképpen minden kérdésünkre megkaptuk a választ és elegendő információt gyűjtöttünk be ahhoz, hogy tudjuk nincsen lehetetlen! A kreativitásunkon múlik milyen apró pici puzzle darabokból rakjuk össze álmaink esküvőjét.