Trendmagazin

Évfordulót ünnepel az új Breitling Navitimer

500 darabot gyártanak belőle

2012.10.01 | Váradi Zoltán

Idén ünnepli hatvanadik évfordulóját a Breitling legendás modellje, a Navitimer. Az utóbbi néhány év fejlesztései, mint például az új Chronomat, vagy a Breitling for Bentley hatására ugyan némileg visszaesett a figyelem a klasszikus Navitimer iránt, de a repülés szerelmeseinek továbbra ez az időmérő az etalon.


Nem hiába, hiszen a Navitimer tartalmazza mindazokat a funkciókat, melynek segítségével ki lehet számítani repüléskor a repülési időt, a szükséges üzemanyag mennyiséget, és a felszállás után az optimális emelkedési időt. Mindezek pedig rendkívül fontos funkciók egy pilóta számára. Ezen felül a szerkezet nagy ellenállósággal rendelkezik, már az első modell is képes volt elviselni a nagy hőmérséklet változásokat, illetve a megnövekedett nyomást.


A most bejelentett, mindössze 500 darabos limitációban megjelenő Breitling Navitimer Blue Sky talán még azok számára is vonzó lehet, akik eddig nem lelkesedtek egy hasonló típusért. Az órát kétféle verzióban vásárolhatjuk meg, választható hozzá a jól ismert hét soros Air Racer fémszíj, de talán még egyedibbé varázsolhatjuk a sötétkék krokodilbőr szíj segítségével.


A 43mm-es, 30 méterig vízálló acél tok alatt a Breitling kiváló saját gyártású, COSC minősítésű szerkezete, a Caliber 01 ketyeg, melynek járástartaléka igen figyelemreméltó: 70 óra.