Trendmagazin

Exkluzív mobillal támad a Blackberry

Nem lesz olcsó játékszer

2011.11.01 | Nagy Anna

A nagy gondokkal küzdő kanadai telekommunikációs cég az elmúlt két évben egyre nagyobb kátyúba került. A cég bevételei csökkentek, a termékek eladási mutatói sem hozták a várt számokat és a telefonjaik egyre inkább kezdtek lemaradni a konkurenciához képest, ami a tőzsdei szereplésükre is rányomta a bélyegét, a legutóbbi gyorsjelentés kapcsán mintegy 18%-ot zuhantak a társaság részvényei. Ennek a borús folyamatnak a megállítása érdekében a RIM megpróbál minden téren újítani: ennek egyik eredménye a Porsche Designnal létrejött megállapodás is, aminek keretében bejelentésre került a cég legújabb okostelefonja, amit a Porsche Design P'9981 Blackberry névre kereszteltek.


A Porsche Designtól ismert hűvös elegancia az egész telefont áthatja: a kifogástalanul minőségi anyagokból épített telefon rozsdamentes acélból készült házat kapott, míg a hátlapját bőrrel fedték be. A készülék egy QWERTY billentyűzetet és egy 640x480 pixeles érintőképernyőt kapott, továbbá a telefonba szereltek egy 5 megapixeles kamerát is, mellyel HD minőségű anyagokat készíthetünk. A 8GB-os memóriával és 1.2GHZ-s processzorral rendelkező telefon a Blackberry OS 7 rendszerét használja.


Todd Wood, a RIM egyik vezetője a következőket nyilatkozta az új készülékről: „A Porsche Design P’9981 valóban egy modern, luxuskategóriás okostelefon, melyben a Porsche Design időtlen stílusa és a Blackberry páratlan technológiai tapasztalata találkoznak egymással.”

A Porsche Design P’9981 még a karácsonyi szezon előtt megjelenik, ám a pontos ára egyelőre nem ismert, de minden bizonnyal 1400€ körüli összegért lesz vihető.