Trendmagazin

Ezek Trump legértékesebb ingatlanjai

Többsgük New Yorkban található

2016.01.14 | Munkatársunktól

Donald Trumpot méltán tekinthetjük az egyik legsikeresebb amerikai üzletembernek. A Queensben született 69 éves elnökjelölt-aspiránsnak ugyanis rendkívül kiterjedt ingatlanportfóliója van, Trump becsült személyes vagyonának összege pedig meghaladja a 7 milliárd dollárt.


Lássuk, melyek a legértékesebb ingatlanjai!

Wall Street 40, New York City


A Wall Street 40 a világgazdaság legbefolyásosabb utcájában helyezkedik el. Az épületet még a 20. század elején kezdték el építeni, és csak az 1930-­as években lett kész. Korábban a Wall Street 40 egy igazán rangos elismerést tartott, méghozzá a „világ legmagasabb épülete” címet. Jelenleg az épület az egyik legmagasabbnak mondható a Nagy Almában, mintegy 1,2 millió négyzetméternyi irodaterületet foglal magában, mely legalább 70 emeletre terjed ki. Igazából maga az épület egyfajta tisztelgés a városnak, hiszen New York felé tornyosul, mint egy erős sas. Valódi szimbóluma a pénzhatalomnak és a befolyásnak, így nem is csoda, hogy Trump megvásárolta az épületet, és óriási összeget, 200 millió dollárt szánt erre a projektre.

Trump International Tower and Hotel, Chicago


Trump New Yorktól távolabb is szeretett volna épületeket szerezni magának. Hölgyek és urak egyaránt csodálkozva állnak azonban a szinte már félelmetes Trump International Tower előtt Chicago városában. A torony egyébként az egyik legszebb épület Észak-­Amerikában, és a hotel pedig egy 99 szintes luxusszálloda. Különlegessége, hogy csupán egy kőhajításnyira helyezkedik el a Chicago-­folyótól, de igazán egyedi kilátást biztosít az ikonikus Michigan­-tóra is. Amikor elkészült, ez volt a világ legmagasabb épülete, ma pedig az USA negyedik legmagasabb épületeként tartják számon. A 339 szobával rendelkező szálloda mellett lakások is helyet kaptak a hatalmas épületben.

Trump Tower – 721 Fifth Avenue, New York City


A Trump Tower szintén New York városában lelhető fel, több mint 67 emeleten, ahol lakások és irodák találhatók. Amikor az épület 1963­-ban elkészült, akkor a legmagasabb üveg épületnek ítélték egész Manhattanben. Habár a torony már elvesztette ezt a címét, a dicsőségéből semmit sem vesztett. Trump képes volt megépíttetni ezt a masszív, hatalmas felhőkarcolót, ahol olyan kiskereskedelmi üzletek prosperálnak, mint a Bergdorf Goodman, a Tiffany, a Gucci, vagy a Louis Vuitton.

Trump Vineyards, Charlottesville


Az idilli környezetben felépült Trump Vineyards kétségkívül egy monumentális birtok. A virginiai Blue Ridge hegyekhez közelében fekvő ingatlan a 2000 hektárnyi mezőgazdasági földterületével a környék ékköve. Csupán öt évvel ezelőtt nyitotta meg kapuit, és Trump és fia, Erik Trump irányítása alatt áll. A szőlőtermesztés kulcsszerepet játszik a család életében, hiszen számos díjnyertes bort is találhatunk itt, mely saját termés.

1290 Avenue of the Americas, New York City


A torony eredetileg 1964-­ben épült, az Emery Roth & Son kettős jóvoltából a New York-i belváros szívében, majd pedig megvásárolta Steven Roth és Donald Trump 2007-­ben. Míg az 1290 Avenue of the Americas tulajdonosa nagymértékben továbbra is Trump, Roth felajánlotta, hogy kivásárolja a részét. Az Avenue of Americas-t 2013-­ban állította helyre a Moed de Armas & Son társaság, s így lett egyike New York rendkívül kifinomult, elegáns épületeinek. Ez a jeles épület egy egész blokkot felölel az 51. és az 52. utca között, és fő jellemzője az, hogy fényes márvány hall köszönti a bejáraton belépőket, valamint több mint 40 emeleten irodák helyezkednek el. Azok a cégek, akik itt működnek, festői kilátást élvezhetnek minden nap a Central Parkról.