Trendmagazin

Fekete kígyó díszíti az Hublot új modelljét

A King Power Black Mamba 250 darabos limitációban jelenik meg

2013.03.28 | Munkatársunktól

Diego Maradona, Usain Bolt, Dwyane Wade - mi a közös bennük? Mindannyian saját sportáguk emblematikus figurái, és mindannyian az Hublot nagykövetei. Ehhez az impozáns listához csatlakozott most a Philadelphiában született profi kosárlabdajátékos Kobe Bryant, aki 1996 óta a Los Angeles Lakers csapatában játszik.


Az Hublot természetesen - ahogy eddig minden új nagykövet esetében - ezúttal is egy dedikált karóra bemutatásával együtt jelentette be a megállapodást. Az óra érdekes módon nem Kobe Bryant nevét kapta meg, hanem King Power Black Mamba néven nevezték el. A 48mm-es, 250 darabos limitációban megjelenő kronográf funkciós luxusóra matt fekete kerámia tokot kapott, míg a ráma titánium és kerámia ötvözetéből jött létre, számlapja szkeletált ahová stílusosan egy tekeredő kígyót is beépítettek a segédszámlapok köré. A fekete/sárga színkombinációt ezúttal egy eddig még az Hublot-nál nem megszokott színnel, a lilával ötvözték.


A fekete mamba egyébként a világ leggyorsabb kígyója, eléri az óránkénti 20 km/h-t. Elterjedt az afrikai kontinens délkeleti részein Szomáliától Dél-Afrikáig. Elsősorban a fás szavannákat, sziklás hegyeket és a folyómenti erdőket kedveli. Az óra egy teljesen új, fekete kaucsukra varrt pitonmintás bőrszíjat is kapott, a hátlapján pedig az Hublot saját gyártású szerkezetének megcsodálása mellett láthatjuk Kobe Bryant kézjegyét is.

Az Hublot King Power Black Mamba várhatóan 20 ezer euró körüli áron lesz megvásárolható.