Trendmagazin

Fényűző hotelek a téli szezonra

Hol teleljünk?

2010.11.20 | Molnár Gergely

Sokan szeretnek a téli hónapokban is hosszabb-rövidebb időre elutazni valahová. Egyesek az ajándékok beszerzése közbeni stresszt vezetik le így, míg mások egy téli vakációt kapnak ajándékba. Nézzük, milyen különleges helyeken telelhetünk át, ha úgy döntünk, hogy fel akarjuk dobni a szomorú, sötét telet egy távoli utazással…

Beaver Creek Lodge Colorado, USA


Az Egyesült Államok 38. tagállamában, Coloradóban található ez a gyönyörű szálloda. Az épület kívül-belül igényesen kialakított, egy felejthetetlen vakáció számára tökéletes. Csodálatos hegyek között helyezkedik el, melyek nemcsak varázslatos látványt nyújtanak, de síelésre és egyéb téli sportokra is kiválóan alkalmasak. Valamint a közelben lévő város - ahol számos étterem és üzlet van, és egy egész évben üzemelő jégpálya is - és a folyó is remek kirándulóhelyek az odalátogatók számára. 72 lakosztály várja itt a vendégeket, mindegyikhez külön nappali tartozik – kandallóval, bőr kanapéval, síkképernyős televízióval- és ezenkívül tágas szobák és egy konyha is található bennük, mosogatóval, hűtőszekrénnyel, kávéfőzővel és mikrohullámú sütővel, amely lehetővé teszi akár egy egész család huzamosabb ideig tartó zavartalan kikapcsolódását.


A beltéri és kültéri medencét, az első osztályú személyzetet és a második emeleti éttermet is meg kell említenünk, ami a Rocks Modern Grill névre hallgat, és amely pisztrángjáról és muffinjáról is híres. A szálló üzemeltetői a környezetvédelemről sem feledkeztek meg, az energiatakarékos izzók, a programozható termosztátok és a kiterjedt újrahasznosítási programok óvják a környezetet.

The Ritz-Carlton, Tokió


Ez a város a II. világháborús porig bombázása után óriási fejlődésen esett át a 20. század második felében, a gazdasági fejlődés folyományaként igazi high-tech főváros lett. Azoknak ajánljuk ezt az ötcsillagos hotelt, akik nem csak messzire szeretnének utazni a csúnya tél elől, hanem szívesen éreznék úgy, hogy egy sci-fi film díszletei között sétálgatnak. A hotel maga Tokió legmagasabb épületének kilenc legfelső emeletén kapott helyet. Így a kilátás minden ablakból lenyűgöző, jól látszik a város és a távolban a fenséges Fuji hegy is.


A Ritz-Carlton, Tokió fényűző és modern hotel, de sikeresen ötvözi a hagyományos japán hangulatú vendéglátást és a modern élményt egyszerre a szerencsés vendégek számára. A 2009-ben Michelin csillagot szerzett éttermében is megtalálható a klasszikus japán konyha és a nemzetközi ízek kavalkádja egyaránt. Az elhelyezkedése is ideális, egy turisták által különösen kedvelt kerületben található, amely egy modern szórakoztató és üzleti negyednek számít. Valamint a közelben templomok és szentélyek is vannak, így mindenki szabadon válogathat a látnivalók közül érdeklődési körének megfelelően.

The Savoy London Hotel


Végezetül egy eredeti Edward korebeli, Art Deco stílusú hotelt ajánlunk olvasóink figyelmébe. A Savoy London Hotelt az teszi különösen figyelemre méltóvá, hogy épp most esett át egy alapos átépítésen és renováláson 100 (egyes adatok szerint 200) millió font értékben. Ez London történetének legdrágább hotel felújítása, és mivel valószínűleg nem csak egy tisztasági festésről van szó, érdemes megnézni milyen is lett a legendás Savoy a három évig tartó felújítás után.


A renoválás az egész épületre kiterjedt, megújult 268 szoba, minden lakosztály, az udvar és az étterem is. De kialakítottak egy teljesen új 3350 négyzetméteres, két hálószobás királyi lakosztályt is. Ezen kívül üvegfallal körülvett fitness teremmel és tetőtéri medencével is bővült az épület. A hotel mindig is kedvelt célpontja volt királyi vendégeknek, magas rangú állami vezetőknek, politikusoknak, világsztároknak, és ez minden bizonnyal a jövőben is így lesz. Most már a felújított Savoy-ból indulhat ki a látogató, hogy végig járja London nevezetességeit és átérezze a város különleges hangulatát.