Trendmagazin

Modern ház folyékony kőből

A luxusvilla 650 négyzetméter alapterületű

2013.11.06 | Munkatársunktól

Az indiai építészeti vállalat, a SPASM Design Architects létrehozott egy házat, mely folyékony öntött kőből készült. Az Indiában felhúzott ház, melynek építését 2013-ben fejezték be, majdnem 650 négyzetméter területű. Az elsődleges alapanyag, melyet az alapszerkezethez használtak, bazalt és cement keveréke volt, ez adja a külső szerkezet feltűnő megjelenését.

Fotók: SPASM Design Architects

Az épület tervezője a következőket nyilatkozta az egyedülálló alkotásáról: „Az épületet azért helyeztük a Khopoli magaslatra, mivel így egy olyan környezetet tudtunk létrehozni, amivel mindenkit le tudtunk nyűgözni. A ház teljes mértékben beleolvad a környezetébe, aminek az az eredménye, hogy mi is szó szerint a természet részévé válhatunk. Az alapanyagok nagy részét a környező sziklákból termeltük ki, így a víz, homok, bazalt, és cement keverékkel teljes mértékben egy újfajta építőipari csodát alkottunk. A ház sokak számára ridegnek tűnhet, mivel a kőfalak nem mindenhol festettek, de ezzel is csak a természetességet szerettük volna tükrözni.”

A SPASM Design Architects alkotása több építész támogatását is elnyerte, így minden bizonnyal nem ez lesz az utolsó ilyen típusú ház Indiában.