Trendmagazin

Forradalmi kerékpár a jövőből

Hamarosan piacra kerül az nCycle

2013.01.29 | Munkatársunktól

A Skyrill és Marin Myftiu által megálmodott nCycle forradalmi fejlesztés, mely mintául szolgálhat minden elektronikus kerékpárnak a jövőben. Az nCycle stílusosan - ugyanakkor nem nélkülözve az egészséges és örömteli biciklizés élményét - segít eljuttatni téged és a csomagjaidat a kívánt helyre.


A nCycle-t könnyebb összeszerelni, karcsúbb és erősebb is, mint hagyományos kétkerekű társai, meglehetősen rugalmas, a fenntartása pedig  költségkímélő.

A megdöbbentő kerékpár olyan új technológiákat használ, mint a nPocket, nFold, nPower, nLock, és más elektronikus rendszerek, a Bluetooth-os hangszórótól az állítható lámpákig. Egyesíti az innovatív technológiát az elektromos árammal és mégis meglehetősen tetszetős kinézetű, a kényelmes biciklizés érdekében a kormány speciális formát kapott, és két különböző fogantyút is elhelyeztek rajta. Az első lámpa is a kormányon kapott helyet egy holografikus kijelzővel együtt, és itt találjuk a Bluetooth-os hangszórót is.


Az nLock egy nagyon érdekes újítás, egy a kormányba szerelt elektronikus szerkezet, amely megakadályozza, hogy illetéktelenek eltulajdonítsák a biciklit. Így nem kell többet súlyos zárszerkezeteket magunkkal cipelni.

Az nPocket a kerékpárokra szerelt kosarakat és tároló dobozokat hivatott lecserélni. Gyakorlatilag egy zárható zseb a kerékpár vázában. Ha teszünk bele valamit, egyszerűen hasat ereszt a kerékpárunk, míg ha üres, észre sem venni, hogy van egy tárolónk.


Az nFold lehetővé teszi, hogy összecsukjuk a kerékpárt három egyszerű lépésben, mégis masszív és rugalmas marad a szerkezet és nem tűnik olyan otrombának, mint más összecsukható bicikli.

Az nCycle-ből egyelőre csak a prototípus létezik, a tömeggyártást a közeljövőben tervezik. Hozzávetőlegesen négyezer dollár lesz az ára.