Trendmagazin

Four Seasons Hotel Kínában

A 440 méter magas felhőkarcoló belülről teljes magasságában átriumos

2013.01.31 | Munkatársunktól

A kínai Guangzhou Nemzetközi Pénzügyi Központjának 103 emeletes felhőkarcolója egy 33 szintes Four Seasons Hotelt rejt magában. A szálloda a toronyház felső harmadát foglalja el. A szállodából nem csak kifelé, a Gyöngy folyóra nyílik lélegzetelállító panoráma, de az épületen belül is. Ugyanis a 440 méter magas felhőkarcoló belülről teljes magasságában átriumos, így amennyiben nincs tériszonyunk, a legfelső emeletről is letekinthetünk a földszintre.


A hotel 344 szobájának és lakosztályának belső dizájnját neves építészek tervezték. A szobák, a bár és az étterem is mennyezetig érő ablakokból kapja a természetes megvilágítást. Az átrium körbefutó erkélyei jól illeszkednek az épület fémháromszögekből, diagridekből, álló szerkezetébe. Az épület földszintjéről külön expressz liftekkel juthatunk a 70. emeleti előcsarnokba, ahol nem csak a lenyűgöző átriumos kilátás és a Gyöngy-folyóra néző panoráma bűvöl el már az első pillanatban, de a 120 m magasból érkező természetes fény, amely a tetőn keresztül jut be.


A legszebb látványban a 99. emeleti bárban és a 100. emeleti étteremben lesz részünk. A tervezők az egész szállodában modern művészeti alkotásokat, szobrokat, nyomatokat és festményeket helyeztek el, kiegészítendő az egész épület modernitását. Az elegancia és a panoráma mellett a pihenésre is gondoltak a tervezők, így a SPA-ban, a fitnesz teremben, vagy a panorámás feszített víztükrű medencében tölthetjük el az üzleti tárgyalásaink közötti szabadidőt.


A kulináris élvezetekről sem feledkeztek meg, olasz kávézó és étterem is vár bennünket helyi, Japán és nemzetközi ízekkel is. Konferenciákhoz, rendezvényekhez három bálterem kínál megfelelő helyszínt.