Trendmagazin

Frédérique Constant Runabout

Vörösarany és acél változatban is kapható a limitált példányszámú óra

2011.12.14 | Oroszvári Péter

A svájci Frédérique Constant 2009 óta tiszteleg modelljeivel a 20-as évek legendás Runabout csónakjai előtt. Ugyanilyen nevű órái minden évben limitált szériában kerülnek kiadásra.


Az idei kollekciójához most készült el az utolsó változat: a holdfázist is mutató Frédérique Constant Runabout Moonphase. A 43 mm-es vörösarany vagy acél tokba kerülő modellekből összesen 1888 darab készül, melyek egytől-egyik előkelőséget, eleganciát és erőt adnak az órát hordó személy számára – ugyanolyat, mint az 1920-as évek értékes fahajói. A finoman díszített számlapra kézzel kerülnek fel az arab számok; a 9 óránál található mutató a napokat, a 3 óránál található pedig annak dátumát jelzi.


Minden egyes órát egyedi, kézzel készített fadobozba tesznek, egy klasszikus Runabout hajó miniatűrje mellé. A kollekció megismertetésére remek alkalom volt a 39. alkalommal, fából készült hajók számára megrendezett Tahoe-tavi Concours d’Elegance Show, ahol 13 kategóriában versenyezhetnek Észak-Amerika legkiválóbb nosztalgiahajói.