Trendmagazin

Távirányítható állvány iPhone-hoz

700.000 dollárnyi támogatást gyűjtöttek össze a dokkolók megépítéséhez

2012.07.23 | Oroszvári Péter

Sok dokkoló készült már az Apple készülékekhez, de ezek általában csak hangszórókkal kecsegtettek a töltés mellett. A Motrr által készített Galileo viszont a kamera használatában nyit új távlatokat.


Az elegáns kis készülék állványként szolgál a fotózáshoz, de mivel két tengelyen is képes körbeforogni, jóval könnyebb beállítani a megfelelő szöget. Ami viszont még inkább lényeges a Galileoban, az a távirányíthatósága. Így könnyebb vele figyelni a gyerekeket, konferenciabeszélgetésen mindig azt láthatjuk, aki épp beszél, de egy kis kreativitással az autó alá gördeszkán betolva még az alvázat is kényelmesebben megvizsgálhatjuk – csak rajtunk múlik, hogyan használjuk ki a lehetőségeit.


A tartón egy szabványos állványmenet is megtalálható, aminek a kültéri kamerázás során lehet főleg hasznát venni, akár time-lapse fotózás során (amikor hosszú időn át, bizonyos időközönként lőtt képeket végül egy felgyorsított videón nézhetjük vissza). Ilyenkor persze akkumulátorról üzemel az állvány, de a telefont csak akkor tölti, ha hálózatra van kötve, különben nem lopja előle az energiát. A fejlesztők számára is nagyon barátságos szerkesztőfelületet kínálnak, amivel könnyen beépíthető az állvány kihasználása bármilyen, már kész app-ba is.


A Galileo az iPhone 4 és 4S, és a 4. generációs iPod Touch modellekkel kompatibilis, irányítani pedig ezeken kívül iPad-ről, vagy akár egy webböngészőből is lehet. Kereskedelmi forgalomban azonban még nem elérhető: a projektnek a Kickstarter.com oldalon kívántak 100.000 dollárnyi támogatást szerezni, de annyira tetszett az embereknek, hogy végül ennek hétszerese gyűlt össze. Itt a fekete és fehér verzió 85, míg a zöld 95 dolláros áron szerepel, júniusi szállítással, de nem csoda, ha a befolyt pénzösszegből még kicsit tovább tökéletesítik a kis állványokat.