Trendmagazin

Golfozz a nappalidban!

A gyártó több mint 3000 darabot adott el a rendszerből világszerte

2012.12.25 | Munkatársunktól

Megjelent a piacon egy új golfszimulátor az egyik legismertebb gyártótól, az XGOLF-tól. A gyártó több mint 3000 darabot adott el a rendszerből világszerte, hála annak, hogy az új csúcsszimulátort ötvözték egy oktató rendszerrel és egy club-fittinggel, majd becsomagolták egy nagyon jó dizájnba. Az XGOLF remek fedett golf élményt nyújt minden rajongónak.


A többi golfszimulátortól abban tűnik ki, hogy az XPLATE-tel - egy a fekvéspozicionáló szerkezettel - és az XBALL-lal, egy intelligens labda ütőhellyel a játékosok sokkal teljesebb golf élményt kaphatnak. Az X-GOLF szenzorok sorával igyekezett lemásolni a játékosok minden valószínűsíthető mozgását és ütését. Ezek a speciális szenzorok közel egymillió adatpontot tudnak másodpercenként rögzíteni szemben az erre fejlesztett szoftverekkel, amelyek csak 6000-szer tudják újraszámolni a szimulációs egyenletet másodpercenként.


Ezért tudja az X-GOLF olyan pontosan és részletesen megjeleníteni a környezetet, a játékos és a labda mozgását és mindemellett részletes információkat ad az ütésről, analizálja az eredményeket, nem csak adatokat elemez, hanem videóanalízist is ad. Az XPLATE képes felismerni a domborzati viszonyokat, például egy emelkedőt, amin a játékos a valóságban áll és ehhez állítja be a játékpályát. Manuálisan is állíthatóak a domborzati viszonyok, ha domboldalon állva lentről felfelé és fordítva is kipróbálnánk az ütést. Az XBALL begyűjti a labdát, elhelyezi az ütőpozícióba és adatokat szolgáltat a tee magasságáról minden egyes ütés előtt.


Ennek a kis játékszernek elég izmos ára van: 43.000 és 58.000 dollár között mozog. A csomagban kapunk egy katalógust a 93 legjobb golfpályáról, rengeteg fekvés-emulációt és egy auto tee rendszert is. És a legjobb, hogy mindezt a szobában próbálhatjuk ki.