Trendmagazin

Gotham City-ben elszabadul a pokol

Batman minden eddiginél kegyetlenebb ellenséggel néz szembe

2011.12.11 | Munkatársunktól

A Christopher Nolan által megálmodott Batman filmek harmadik és egyben utolsó része lesz a jövő év június 20-án mozikba kerülő The Dark Knight: Rises, amiben a főhősnek egy minden eddiginél veszélyesebb ellenséggel, a titokzatos Bane-nel kell megküzdenie, aki a brutalitásban és a nyers erőben hisz, ráadásul még Catwoman is feltűnik a színen, így az addig sem nyugodt Gotham City-ben elszabadul a pokol.

A nagyszabású produkciót több mint fél éven át forgatták a világ számos helyén, többek között Indiában, Angliában és az Egyesült Államok több nagyvárosában is. A rajongók nagy örömére a lesifotósok a legtöbb helyszínen jelen voltak, aminek köszönhetően számos fotó nyilvánosságra is került az utóbbi hetekben. A Warner Bros közleménye szerint a forgatás rendben, időben lezajlott, ám egy sajnálatos tragédia mégis beárnyékolta a munkát: néhány nappal ezelőtt New York egyik forgatási helyszínén életét vesztette egy statiszta. A Wall Street környékén futó akciójelenet egyik szereplőjét szívroham érte, majd a kórházban elhunyt. Ez már a második haláleset a Nolan-féle Batman filmek alatt, 2008-ban a Jokert alakító Heath Ledgert találták holtan otthonában gyógyszer túladagolás miatt.

New York egyik felhőkarcolójának tetején a Batwing

Christian Bale múlt héten adott interjút a The Philippine Daily Inquirernek, ahol megerősítette, hogy utolsó alkalommal bújt a nappal milliárdos üzletember, éjszaka pedig igazságosztó lovag bőrébe. „Nagyon élveztem. Mindig is úgy gondoltuk, hogy három személyiség rejtőzik a figurában. Batman őszinte, a magánszemély Bruce Wayne őszinte. A nyilvánosságnak szánt Bruce Wayne, a playboy, pedig egy teljes mértékben mesterséges teremtmény” - nyilatkozta a színész.

Az Empire magazin címlapján pedig már a félelmetes Bane látható, az újság egy nagyobb interjút készített a rendezővel, amiből többek között kiderül az is, hogy az új film a Dark Knight után 8 évvel játszódik. Az irdatlan erejű Bane-ről is szó esik. „Ő egy nagyszerű példája a filmes szörnyetegeknek, mindemellett hihetetlen elmével rendelkezik, amit eddig még nem mutattak be” - mondta Nolan. A film jelmeztervezője, Lindy Hemming pedig a brutális gonosztevő maszkjáról is megosztott néhány információt: „Bane a történet elején megsérül. Szenved a fájdalomtól, és szüksége van gáz alapú fájdalomcsillapítóra, hogy életben maradjon. A maszk - ami a gázt adagolja - biztosítja számára az életben maradást. A csövek a maszkból két, a hátán lévő tartályba vezetnek."

A rettegett ellenség az Empire magazin címlapján

A Bane-t játszó Tom Hardy is mesélt karakteréről. Szerinte karaktere egy igazi terrorista, akinek ereje kellő brutalitással is párosul. „Brutális. Ő egy hihetetlenül klinikai eset, alapvetően van egy eredmény-alapú és központú harci stílusa. Nem harcol; mészárol.”

Így már érthető, hogy a Warner Bros a marketingkampányának fő gerincét is Bane-re építi. A készítők külön összeállítottak egy hat perces előzetes kisfilmet, amit idén december 15-től lehet majd megtekinteni az IMAX mozikban a Mission: Impossible - Fantom protokoll film vetítése előtt. Információink szerint sajnos hazánkban erre nem lesz mód, a prológust csak az Egyesült Államokban és Angliában adják le.

Kis vigasztalásként azonban megjelent a film új plakátja, ami talán az eddigi összes Batman film legjobbja. A képen Bane áll a zuhogó esőben, a romok között pedig ott hever Batman letépett álarca. A felirat magáért beszél: "A legenda véget ér".