Trendmagazin

Guardian utazószéf a Döttlingtől

Így védheted meg értékeidet utazás közben is

2012.12.30 | Munkatársunktól

A biztonságos tárolás szakértője előállt a világ első utazásra tervezett széfjével. A jó megjelenésű Guardian névre keresztelt típus kiváló biztonságot nyújt drága óragyűjteményednek és más hasonló csecsebecséknek, amíg utazol.


A cilinder alakú többfalú széf a rendkívüli ütésállóságot egy titkos karbid összetevőnek köszönheti, ami majdnem a gyémánthoz hasonló keménységet ad a felületnek. Ezt a különleges belsőt egy bőr tokba zárták. A többrétegű belső szakadás- és vágásálló szénszálas szövetrétegekből áll, hasonló anyagból, mint amit a golyóállómellények gyártásához használnak. A legbelső és a legkülső falak a rohamsisakok ellenzőinél is használt polikarbonátból készülnek. Ugyanebből az aramid-karbonszállas anyagból készül a széf ajtaja is, amit egy három számjegyű kóddal lehet kinyitni. Maga zár is nagyon összetett: elcsúszó magasfényű acélrudak alkotják.


A széf testreszabásához sokféle lehetőség közül választhatunk, például gravíroztathatunk a fogantyújába, illetve a jövendő tulajdonos kiválaszthatja a külső burkolat anyagát és megjelenését. A Guardian széf 4kg súlyú, 35 cm hosszú, és 13,5 cm átmérőjű, vagyis könnyen belefér a bőröndünkbe. A hozzáadott vállpánttal és kézi fogantyúval vállon és kézben is vihetjük. Áráról egyelőre nincs információnk.