Trendmagazin

Gyűrűk a világűrbe

Hogy az égiek is áldásukat adják rá

2011.06.10 | Szabó Adrienn

A SpaceWed nevű lengyel cégnek hála a világegyetem legkülönlegesebb gyűrűinek lehetünkbüszke tulajdonosai. De mitől is olyan érdekesek ezek a csodaékszerek?A cég nevéből mindenki rájöhetett arra, hogy a dolognak köze van a világűrhöz. Méghozzáolyan módon, hogy az egyedi tervezésű jegygyűrűket kilövik az űrbe. A SpaceWed szlogenje:Cosmic. Timeless. Unique. a kozmikus, időtlen időkig tartó és egyedi eljegyzés tehát alengyel cégnek hála egy örök életre összekötheti a párokat.


Eddig csak olyan módon került ki jegygyűrű az űrbe, hogy ha ezt egy asztronauta viselte. Bárorvosilag nem megengedett ékszer viselete a világűrben, elképzelhető, hogy az extra-hűségesűrutazók mégis magukkal viszik az azt ékszert amitől a világ kerek.A gyűrűk mostantól új módon látogathatnak el Földön kívüli helyekre, egy űrséta keretében.A SpaceWed ugyanis, Yuri Gagarin és a világűr találkozásának 50. évfordulója alkalmábólkitalálta, hogy felkéri a leghíresebb lengyel ékszergyártó céget, hogy tervezzenek egykülönleges eljegyzési gyűrűkollekciót, melyet szépen megreptetnek.

Ezek a limitált szériás kiadású jegygyűrűk, az SWR-50th Anniversary Collection részei.Hogyan jutnak el a gyűrűk a világűrbe? Nem kell több hozzá, mint egy bombabiztoskapszula és egy SL-5-ös rakéta. A kapszulában az 50 pár gyűrű pedig már készen is áll akilövésre. Honnan is lőhetnék ki a gyűrűket máshonnan, mint a világhírű White Sands MissileRangeből, majd pár mérfölddel arrébb a sikeres landolás után meg is találhatjuk a különlegesmadár- és ufo által látott ékszereket.

A hivatalos oldalon örömmel olvastam, hogy ez év május 20-án meg is érkezett az elsőszett, a sikeres földet érést követően pedig, a megrendelők meg is kapták az eljegyzésüketmegkoronázó ékszereket. A következő szériát is 2011-ben lövik ki és már most lehet rendelnia különleges darabokból. Figyelem, az oldal hivatalos nyilvántartása szerint már csak 10 dbeljegyzési karikagyűrű van készleten! De jó hírem van, semmiről se maradtak le azok, akiklecsúsznak a maradék 10 szettről, a következő körre már most befizethetünk.


Hogy mennyibe fáj egy ilyen pár karikagyűrű? Már potom 17-23.000 dollárért a miénklehet bármelyik darab. Figyelem, bele kell húzni! A plafonár 23.000 dollár, ezen az áronrendelhetünk a második különleges kiadásból. A legszebb, hogy ennyi pénzért még 2-3hónapot várnunk is kell az eljegyzéssel.Minden pár gyűrűt elláttak egy egyedi széria számmal és belegravírozzák a SpaceWed logótis. Az egyedi tervezésű gyűrűk, űr-témájú dekorációval ellátott, csinos, kis ultramoderndobozkákban kerülnek eladásra. A tulajdonosok pedig olyan gyűrűket birtokolhatnak,melyeknek űrrepülési igazolásuk lesz. Mondom, hivatalosan kiállított igazolás arról, hogya gyűrű részt vett egy űrsétán, ilyet csak a küldetéseken résztvevők szoktak kapni (!). Ha eznem volna elég bizonyíték arra, hogy extrém eljegyzési gyűrűnk van, az utazásról egy DVDés fotóalbum is a szerencsés pároké lehet.

Véleményem szerint ez sokkal izgalmasabb volna, ha a gyűrűk földet érési helyszíne titkoslenne a párok előtt és azt nekik kéne megtalálni a Föld különböző pontjain. Az a pár, amelyiktűzön-vízen, hegyen-völgyön átküzdi magát és égen-földön, vízben és szárazon keresve, végülmegleli az eljegyzési gyűrűjét, az bizony megérett a jegyben járásra. Nektek megérné kilőni agyűrűtöket?