Trendmagazin

Hajózd körbe Ausztráliát!

Egyre többen fedezik fel a gyönyörű kontinens szépségeit

2014.04.02 | Munkatársunktól

Hajóra szállva Ausztrália partjaitól, egy óceánjárón tett utazás során nemcsak jobban megismerhetjük ezt a csodás kontinenst, hanem olyan élményt szerezhetünk, mely egy életre szól. A hajóutazás során eljuthatunk a trópusi Észak­-Ausztráliához, vagy áthaladhatunk az üdítően hideg éghajlatú dél-­tasmániai vidékeken is. Akármilyen úti célt is választunk, biztosak lehetünk abban, hogy az óceánjárón való utazásról hallott pozitív hírek, az összes luxuskörítéssel igaznak bizonyulnak majd. Lássuk az öt legideálisabb körutat!

­ A nagy korallzátony, Queensland

Fotó: boomsbeat.com

Annak tudatában lenni, hogy egy világörökségi helyszínen sétálgathatunk, úszkálhatunk az óceánban, és könnyű búvárkodhatunk, már önmagában egy egyedülálló élményt jelent. Mivel az óceánnak számos titkos öble van, az egyik rejtett öbölnél találhatóak olyan szigetek, melyek szélei úgy néznek ki, mintha ki lennének rojtosodva, és melyeken a legtisztább fehér homok borítja a partot. Ilyenek például a Whitsunday­-szigetek is. Amikor ehhez a szigethez érkezünk, érdemes csak a fedélzeten ücsörögni, és nézni a naplementét, ahogy az ég több tízezer színben pompázik. Ha ezt a szigetet választjuk úti célként, átutazni a zátonyon épp megfelelő luxusnyaralás lehet.

­ A Kimberley Régió, Nyugat­-Ausztrália

Fotó: australiantraveller.com

Ha a Kimberley partvonalat választjuk utazásunk céljául, nincs is mád dolgunk, csak hátradőlni, és élvezni a luxushajókázást, miközben messzi tájakon járunk. A hajókázás egy remek módja annak, hogy felfedezzük az egészen csodálatos messzi tájakat, melyek a szárazföldről nem is megközelíthetőek. A hajós utazásban az a jó, hogy kényelmes távolságból szemlélhetjük a hihetetlen vízeséseket, az óriási szakadékokat, és a tiszta zátonyrendszereket.

­ Ausztrália körbeutazása

Fotó: mingles.es

Hogyha szeretnénk megtudni, milyen Ausztrália igazi stílusa, nincs is rá jobb mód, mint felszállni egy óceánjáróra, és kikötni minden egyes nagyobb kikötőben, körben az egész hatalmas kontinensen. Az egészen látványos díszes táj, amit a hajó kényelmes fedélzetéről láthatunk, rendkívül sokoldalú, és egészen egyedi lesz az utazás minden egyes szakaszánál. Körülhajózhatjuk egész Ausztráliát egy óriási, 23 napon át tartó utazás során, vagy kiválaszthatunk kisebb szakaszokat és állomásokat, ahová el szeretnénk jutni.

­ Utazás Tasmániára

otó: dwalls.com

Amennyiben Tasmániára szeretnénk elutazni hajóval, akkor Ausztrália egyik legnagyobb kikötőjéből kell elindulnunk. Az egyik kikötő, ahonnan felszállhatunk a fedélzetre a Hobart, ahonnan látható a város történelmi vízpartja, és a híres örökségek is. Hogyha egy tasmániai körutazáson veszünk részt, akkor megtapasztalhatjuk az óceánjáró hajó luxus lakosztályát, és minden egyes kényeztető szolgáltatását, miközben élvezhetjük a pazar körutazást.

­ Sydney kikötő, Új­-Dél­-Wales

Fotó: sciencelakes.com

A hajókázás tökéletes alkalom arra, hogy bejárjuk, és felfedezzük ezt a csodás tájat, legfőképpen a Sydney kikötő környékét. Befizethetünk egy tekintélyes óceánjáró hajóutazásra egy luxusjárművön, ahol az ételek, és minden, amire csak vágyunk teljesülhet, hiszen a hajó személyzete gondoskodik erről. Itt igazán elengedhetjük magunkat, pihenhetünk, hiszen nincs is más dolgunk, mint élvezzük a környező táj nyújtotta élvezeteket.

Ha egy luxushajón utazunk, az olyan, mintha egy ötcsillagos szállodában szállnánk meg. Egy óceánjárón semmivel sem kell foglalkoznunk, hiszen minden kívánságunkat teljesítik. A tökéletes élményért érdemes először utánanézni az ausztráliai körutazásoknak, és akkor előre kiválaszthatjuk, hogy pontosan merre szeretnénk menni, és milyen élményre vágyunk. A luxushajókon kifogástalan kiszolgálásban részesülünk majd, ötcsillagos konyha, és olyan erkélyes lakosztály vár itt minket, ahol nyugodtan otthon érezhetjük magunkat. Az óceánjárók nem késnek, és nem is indulnak túl korán, épphogy a pontosságukról híresek, a személyzet pedig a kedvességéről, és alázatosságáról. Persze a hajós utazásokról a kényeztetés sem hiányozhat, így biztosak lehetünk benne hogy a spa, vagy épp masszázsszalonok kellően ellazítanak majd akkor is, ha az elején bizonytalankodunk is a hosszú út előtt.