Trendmagazin

Három új Royal Oak Offshore karóra

Tökéletes megmunkálásról adnak bizonyságot a modellek

2011.09.08 | Oroszvári Péter

Három modellel bővült az Audemars Piguet Royal Oak Offshore kronográfok rangos sora. Ezek a sportórák sem fognak kilógni a sorból, köszönhető a minőségi kialakításnak és a tökéletes anyagválasztásnak.


A Royal Oak Offshore nagy, de nem ízléstelen – 44 mm-es méretének köszönhetően igazán férfias és masszív darab, egy igazi példamutató a nagyméretű órák közt. A tok mindhárom változatban két anyagból készül: a kerámiára a kivételes merevségének köszönhetően esett a választás, míg a rózsaarany vagy az acél a megfelelő hűvös eleganciát adja meg.


Kerámiából készül a korona, a gombok, és a lünetta, legutóbbi adja meg az órák karakteres és időtálló kinézetét nyolc szögével, íves oldalaival és tiszta fekete színével, magabiztosságot és kitűnő technikai kialakítást sugározva. A 60 órás járástartalékkal rendelkező órákon a fekete szín dominál, de a számlap jelölései illetve a mutatók visznek bele némi világosságot.


Először az Audemars Piguet használta fel a repülőgépgyártásban használt technológiákat az óragyártásban: az óraszerkezet tökéletes működéséhez századmilliméter pontossággal kell a fúró- és csiszolófejeknek működniük. Ezekkel a nagy dolgokkal elért finom munkák adják meg a tökéletes eleganciát az óráknak.