Trendmagazin

Hátborzongató divat

Chanel Apocalyptic Vision

2011.03.22 | Szabó Adrienn

Mintha idén már párszor említésre került volna Karl Lagerfeld neve, pedig még csak március van. Nem igazán tudom mi tört a Föld bolygó népére, de a világvégi hangulat kezd közhangulattá válni, azonban véletlen se gondoltam volna, hogy ez megfertőzi kedvenc területem, a divat világát is.


Karl Lagerfeld eddig is tudtuk, hogy érdekes figura, az apokaliptikus hangulatú új Chanel kollekció pedig még jobban bebiztosít minket efelől. A Párizsi Divathét nem maradhatott most sem hagyományos, a tavalyi jéghegy után idén sem vártunk semmi egyszerűt. Tömény, vulkáni hamvas füstfelhő, szellemképes fák árnya vetül a falakra és kilép ebből a tömény sötétségből pár modell. Kilép? – állítólag vánszorogtak a színpadon és nem a megszokott catwalk stílusban mentek végig az izzó szén hatású elemekkel díszített fa kifutón. A kritikusok szerint a komor drámai hangulat mégis erősen romantikusan hatott. Hát nem tudom, hogy az apokalipszis után én mennyire lennék romantikus hangulatba.


De nézzük mit kínál a feelingen túl a bemutató! A Chanel Rue Cambon, párizsi polgári világától távol most, az ikonikus darabok ragadták meg a tervezőt. A gyapjúszövet zakók és kabátok, kisdzsekikkel és nadrággal vitték ezt a vonalat. Kiemelném a sötét, árnyékolt farmert, ami tökéletesen adja vissza ezt a komor hatást, lazaságával dobva az össképen. Az enyhén férfias hatású kollekció elegánsabb darabjait a tipikusan couture anyagok díszítették, mint például a szatén, a csipke, vagy a gazar. A bumfordi bakancsokat pedig, lecserélhetjük pár elegánsabb, alacsonyabb sarkú félcipőre egy esti - ha már romantikusnak ítélték – romantikus sétára.


„Ez a jó dolog ebben a korszakban. Nagyon jól meggazdagodtam a Byzantium kollekcióból és valahogy elegem lett az élénk színekből. Ez pedig amúgy sem fekete, hanem szürke.” – mondta a tervező, tetőtől talpig a füstös színben.. Egyébként igaza is, volt ugyanis a kollekció sötét és nem fekete, továbbá megspékelte néhol egy kis erdőzölddel és parázspirossal. A bemutatón pedig néhány csillogó felülettel segítette ki a ruhákat a sötétség szívéből, így a fényjáték új színeket teremtett.


Mr. Lagerfeld eddig is magára vonta majdnem mindenki figyelmét, ezzel az új dobásával ez ismét sikerült. Ki azért foglalkozik a Chanel Apocalyptic Vision-nel mert szörnyülködik a látványon, ki azért mert rabul ejti a különleges új világ. Nem tudom, ki hogy van vele, de én roppant kíváncsian várom a következő dobását!