Trendmagazin

Hedi Slimane lesz az YSL új dizájnere?

A pletykák szerint már megállapodtak a felek

2012.02.28 | Munkatársunktól

Az elmúlt napokban egy új pletyka tartja éberen a divatszakmát: a hírek szerint Hedi Slimane lesz az Yves Saint Laurent új vezető dizájnere. Már hónapok óta rendszeresen felröppennek bizonyos információk Stefano Pilati jelenlegi dizájner távozásáról. Nemzetközi portálok már tavaly megszellőztették, hogy az új divatguru a német Jil Sander vezetője, Raf Simons lesz, de ezt a YSL rögtön közleményben cáfolta meg.

Hedi Slimane visszatér a divatiparba?

Most azonban belsős informátorok szerint megvan a megfelelő jelölt Hedi Slimane személyében, aki 1997-től dolgozott a patinás divatmárkánál, azonban a munka nem tartott sokáig, hiszen 2000-ben a Gucci felvásárolta a vállalatot és Hedi Slimane helyére a saját tervezőjüket, Tom Fordot állították be, aki jelentősen fel is futtatta az akkor nem túl sikeres brandet.

Slimane ezek után a Dior divatházhoz igazolt, ahol 2007-ig vitte a hátán a francia luxuscég férfirészlegét. Az ő érdeme többek között, hogy a Dior sikeresen behozta a divatba az elegáns férfiak számára tervezett, szűk és fényes farmereket, valamint a feltűnő, karcsúsított szabású öltönyei is nagy sikert és óriási bevételnövekedést hoztak a cég konyhájára.

Egy tipikus reklámfotó az Yves Saint Laurent legújabb kollekciójából

A Diortól való távozása után tervei között volt, hogy női kollekciókat is tervezzen, de végül Slimane a portréfotózás világában találta meg az új kihívást, jelenleg is ezzel foglalkozik Los Angelesben található műtermében.

A hírek szerint az Yves Saint Laurentnél már megszületett a döntés, így hamarosan bejelentésre kerül Hedi Slimane személye, mint a brand új vezető tervezője.