Trendmagazin

2012-es férfidivat: előretör a slim fit

Jövőre még több brand áll rá a karcsúsított ruhák gyártására

2011.12.28 | Nagy Anna

Amerikai felmérések szerint 2012-ben az elegáns férfiruházaton belül a karcsúsított vonalvezetés és a fiatalos megoldások fogják dominálni az új kollekciókat. A WWD a kutatásában több jelentős amerikai férfiruhagyártót is megkérdezett, akik egybehangzóan a karcsú szabású öltönyök elterjedésére tettek fogadásokat.

Visszafogottan fényes, karcsúsított öltöny a Dolce&Gabbanától

Az NDP Group piackutatása szerint ugyan a slim fit ruházat mindig is a fiatal generációknak volt népszerű, ám újabban az idősebb, magukra odafigyelő úriembereknél is megjelent.

Alkalmi zakó a Dsquared2 tervezőitől

Amerika legnagyobb öltönyökkel foglalkozó cége, a Men’s Wearhouse is figyelemmel kíséri ezeket a trendeket. Doug Ewert vezérigazgató szerint egyre inkább nő az igény a testhez álló férfiruházat iránt, amibe az öltönyökön túl beletartoznak a sportzakók és ingek is.

Nagy sláger lesz jövőre a bőrzakó a Yves Saint Laurentnél is

A többek között Calvin Klein, DKNY és Michael Kors számára is gyártó Peerless Clothing vezetője, Ronny Wurtzburger szerint ez a trend a következő években folytatódni fog, és egyre több gyártó jelentet majd meg karcsúsított öltönyöket, rövid dzsekiket és testhez simuló nadrágokat, amik szerinte “nagyon menő megjelenést” adnak a viselőiknek.

Bőrből készült öltöny extravagáns díszítésekkel a Versace új kollekciójában

A nagy divatházak egy része már évek óta folyamatosan igazodik a karcsúsított termékek iránti igényekhez, ez a trend 2012-ben tovább folytatódik: az egygombos, slim fit öltöny mellett nagy sláger lesz a mindenhol testhez simuló bőrzakó is.