Trendmagazin

Vevőre talált a méregdrága öltöny

1 millió hongkongi dollárért kelt el a nem mindennapi ruha

2013.07.09 | Munkatársunktól

Az Angliában élő pakisztáni szabómester egy olyan öltönyt készített, ami a világ legdrágábbjaival vetekszik. Az ára 129 000 dollár.

Arshad Mahmood

Arshad Mahmoodnak van üzlete Londonban és Hong Kongban is. Az elismert szabómester a pakisztáni Azad Kashmir Mirpur nevü városkájából való és a szabás művészetét Karachi városában tanulta a 80-as években. A 22 karátos arannyal varrott, arany mellényes, gyémántberakásos arany gombokkal díszített öltöny 1 millió hongkongi dollárért, azaz hozzávetőlegesen 129 000 amerikai dollárért kelt el május 29-én. Az egyik napilap szerint a legfinomabb gyapjúból és aranyból szőtt szövetből létrehozott öltöny elkészítése mintegy 200 órát vett igénybe.

Elképesztő összeg, ám mégsem ez volt a világ legdrágább öltönye, hanem amit Stuart Hughes és Richard Jewels készített Manchesterben. Ezt az öltönyt kasmír gyapjú és selyem keverékéből varrták, és több mint 480 gyémántot tartalmazott, majd a bemutatása után 890 000 amerikai dollárért kelt el.

A világ legdrágább öltönyét Stuart Hughes és Richard Jewels alkották meg

Az eddigi második helyezett Alexander Amosi 103 000 USD értékű, 9 gyémánt gombbal és 18 karátos arannyal készült öltönye volt, akinek munkáját most Mahmood alkotása a harmadik helyre taszított.