Trendmagazin

Hublot Oceanographic - egyre mélyebbre

A legújabb Hublot, a King Power Oceanographic

2011.05.31 | Kirschner Dávid

A búvárórák kelendő piacát kétségtelenül a Rolex Submariner alapozta meg, megteremtve egy új kategóriát, azt a luxusórát, aminek a gyakorlatban is nagy hasznát veheti a vásárló. Az eddigi legnagyobb mélységig vízálló Rolex Sea-Dwellert megelőzve, a Hublot megjelentette professzionális búváróráját, ami már 4000 méteres mélységig vízhatlan.

Hublot King Power Diver 4000m TITANIUM 48mm

Az Hublot elsőként alkalmazta a kaucsuk elemeket luxusórákhoz, ami azóta állandó stílusjegyévé is vált a tipikusan hajóablak formájú svájci óracsodáknak. Ezek a gumírozott elemek az Hublot első komolyabb búvárórájánál is megmaradtak. A méretes, 48 milliméteres átmérőjű tok könnyített ötvözetű titániumból van, ami a kisebb súlya mellett még strapabíróbb is, mint az acél. A masszivitást, és a nyers erőt sugárzó szálcsiszolt elemek mellett nagy hangsúlyt kapnak a mart felületek is. Az Hublot-tól megszokott módon, csavarokkal rögzített kaucsuk szíjjal szerelik ezt a modellt is, ami egy merüléshez használatos időmérőnél praktikus. Ennek a felülete szintén mart hatású, ami harmonizál a forgatható lünettával. A hatvanas perc beosztás nem a rámán, hanem körben a számlap külső peremén van elhelyezve. Az óra matt fekete számlapja letisztult, egy tipikus búvárórának megfelelő módon csupán egy dátumablak jelenti a komplikációkat, az acél indexek nagyok és kiemelkednek a számlapból, valamint – a mutatókhoz hasonló módon – lumineszkáltak is.


Az óra különlegessége, hogy a korona nem a megszokott helyén, hanem a négyesnél van elhelyezve, hogy jusson hely az óratok jobb felső sarkából kiálló jókora, tekerhető hélium szelepnek. Ezt egy, a tokból kialakított védő kallantyú óvja a sérülésektől. A meghajtásról az Hublot saját gyártású, HUB 1400-as automata szerkezete gondoskodik, 42 órányi járástartalékkal, ami már bizonyított a 48 milliméteres Big Bang King-ben is. Az Oceanographic modellnek van egy teljesen fekete, karbonizált tokkal rendelkező változata is, teljesen megegyező specifikációkkal.

A témával kapcsolatban még többet olvashatsz a búvárórákról szóló összeállításunkban!