Trendmagazin

Idén is jótékonykodik a VIVA Tv

10 éves a VIVA Teleton!

2012.12.07 | Bánhidi Dóra

A szeretet ünnepéhez közeledve, többéves hagyományát követve a VIVA is kiveszi a részét a jótékonyságból. Évről-évre több sztár csatlakozik a kezdeményezéshez: Iszak Eszti, Odett, SP, Fluor Tomi és Majka együtt látogattak el a gyermekkórházba, hogy néhány órára önfeledt mosolyt varázsoljanak a kis betegek arcára.


A sztárok ajándékokkal lepték meg a kicsiket, a gyerekek számára mégis az volt a legnagyobb öröm, hogy kedvenceikkel tölthettek egy kis időt. A meghatott hírességek maguk is nagy élménynek élték meg a találkozást és bíznak benne, hogy adományaik segítik majd a Gyermekklinikát.

„Ez már a harmadik alkalom, hogy részt veszek a VIVA Teletonban, de mindig megrázó kórházban lenni, különösen beteg gyerekek között. Ezek a kicsik annyi szeretet adnak nekünk, hogy még ők feledtetik el velünk, hogy hol vagyunk – mondta Iszak Eszter.


Odett is hasonlóan szívmelengetőnek tartotta a gyerekek kitartását: „Nagyon jó ez a kezdeményezés, fontos, hogy minél jobb legyen a kicsiknek. Az önfeledtségből, ami árad belőlük, abból, hogy a helyzetük ellenére tervük van a jövőre, sokat tanulhat mindenki a kitartásról.”

Minden szülő rémálma, hogy tehetetlenül kell néznie, hogy gyermeke betegen fekszik a kórházban. Majka, aki maga is egy kisfiú édesapja, különösen fontosnak tartja, hogy segíthessen. Hogy mennyire komolyan gondolja ezt a szókimondó zenész, abból is látszik, hogy minden programját lemondta azért, hogy találkozhasson az egyik kórházi rajongójával. Dominik éppen aludt mikor Majka megérkezett, a rapper egy plüss hátizsákkal ébresztette a megilletődött kisfiút. „A Karácsony az ajándékozás mellett a szeretetről, a figyelemről és a segítségnyújtásról is szól.”- mondta Majka.


SP már több éve részt vesz a VIVA Teletonban, így idén is egyértelmű volt, hogy ellátogat a Gyermekklinikára. A zenész szintén nem érkezett üres kézzel.

„Nagyon jó volt látni, hogy a gyerekek ennyire vidámak lesznek, csak attól, hogy ott voltunk. A kissrác, akit meglátogattam, ahhoz képest, hogy milyen fiatal, pozitívan és éretten látja a helyzetét és a betegségét. Ez rendkívül inspiráló. Az egyik kedvenc baseball sapkámat hoztam neki ajándékba, mert szerettem volna valami olyan dolgot adni, ami kötődik hozzám.”


A látogatás során SP-t meglepetés is érte. Az egyik kislány megmutatta neki féltve őrzött SP cikk és kép gyűjteményét, amelyet a kórházban is magánál tart. A találkozás hatalmas ajándék volt a kis beteg számára. A sztár megdöbbent, hiszen soha nem látott még ilyen kiterjedt és alapos gyűjteményt magáról. „Nagyon komoly gyűjtemény, évekre visszamenőleg minden egyes rólam megjelent újságcikkel! Nagyon jó volt látni a kislány boldog arcát, szinte el sem hitte, hogy találkozunk. Örülök, hogy itt lehettem a gyerekekkel, és egy kis vidámságot csempészhettünk a kórházba. Remélem, minél több pénz összegyűlik!”

Fluor Tomit egy saját készítésű rajzzal is meglepte a kórház egyik kis lakója. „Jó volt a gyerekekkel lenni, aranyosak és lelkesek voltak, még rajzot is kaptam egy mosolygós, izomsorvadásban szenvedő kislánytól. A legfontosabb tanulsága a látogatásnak számomra az volt, hogy a boldog arcokon lehetett látni, milyen erőt képviselünk. Ezt át kell tudnunk adni a rászorulóknak.”


Az immáron 120 éves múltra visszatekintő Semmelweis Egyetem II. Számú Gyermekklinika, ismertebb nevén a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika méltán az ország egyik legismertebb gyermek gyógyintézménye, azonban a hazai egészségügy anyagi gondjaitól ez a klinika sem függetlenítheti magát. A klinika egyebek között magyarországi gyermek tumor-leukémiai központ, itt kezelik hazánk nagyjából minden második daganatos gyerekét. E betegség gyógyításában az intézmény orvosi gárdája nemzetközi eredményekkel dicsekedhet. A terápia nyomán betegeik 70 százaléka gyógyultan távozik. A Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa, az Őrzők Alapítvány 1989-ben alakult, célja a Klinika rendszeres és folyamatos anyagi támogatása, a súlyos betegségben szenvedő gyermekek kórházi körülményeinek javítása.

A VIVA nemcsak sztárok, hanem mindenki segítségére számít. A Teleton élő műsorára december 15-16-án kerül sor, de az adakozó hívásokat már november 15-től várják egészen december 31-ig. Az emelt díjas hívásokból befolyt összeg mind a kórházhoz kerül. Segíts Te is a Teleton-vonalon keresztül, hívd bármelyik készülékről a 13600-as számot, majd írd be a 36-os kódot (Őrzők Alapítvány). A hívás díja 250 Ft.