Trendmagazin

Igazi tőzsdecápa állt Trump mellé

Carl Icahn a Wall Street elsőszámú bankára

2015.08.10 | Munkatársunktól

Donald Trump korábban többször megemlítette már, hogy amennyiben megválasztanák az Egyesült Államok elnökévé, akkor bankárokkal, tőzsdegurukkal töltené fel kormányát.

"Összeszedném a gyilkosokat a Wall Streetről, és kiadnék nekik egy-egy területet. Te tárgyalsz Kínával, te tárgyalsz az OPEC-kel. Nagyon felpörögnénk."

Trump egyik előadásában Phil Ruffint, a Las Vegas-i üzletembert emelte ki, akit kiváló üzletkötőként jellemzett (100 millió dollárért vásárolt meg egy hotelt, majd 1,2 milliárd dollárért adta el). Máskor Carl Icahnról beszélt, akit mindenképpen szívesen látna csapatában.

Carl Icahn a TIME címlapján

Carl Icahn nem más, mint a Wall Street legsikeresebb bankára, befektetései között ott van például az Apple, amiből mintegy 53 millió darab részvény áll a tulajdonában (ez közel 1%-a az Apple összes kibocsátott részvényállományának). Icahn eddig nagyon visszahúzódóan nyilatkozott az elnökválasztási kampányról, most viszont meglepő kijelentést tett a Twitteren: ha Trump felkérné, igent mondana a pénzügyminiszteri pozícióra.