Trendmagazin

Ilyen egy aquapark Dubaiban

Ismerjük meg a világ legnagyobb, és legfélelmetesebb aquaparkját

2013.11.02 | Munkatársunktól

A Dubaiban található Atlantis egy azon kevés helyek közül, ahol a kifinomultság találkozik a kalanddal: ezen a helyen, egyszerre élvezhetjük Dubai hoteleinek fejedelmi lakosztályait, miközben a nagyszerű vízi parkban pedig újra felfedezhetjük magunkban a gyermeket.


Az emberek által létrehozott Palm Jumeirah-sziget tetején található ez a hely, egyike a 3 pálmaszigetnek, mely Dubaiban a Perzsa-öbölbe nyúlik az állam partvonalánál. A luxusüdülő egy tökéletes hely extravagáns élmények szerzéséhez, a szórakozás minden lehetőségét kihasználva, melyet a hely nyújtani tud. A 113 hektárnyi területen 17 jellegzetes étterem, társalgók, és egy aquapark található, ahol delfináriumot, izgalmas vízi csúszdákat és földalatti alagutakban különleges vízi állatokat is megnézhetünk.


Az üdülőközpont fő látványossága a vidámsággal teli 42 hektáron elterülő Aquaventure Park, mely évente több mint 1,2 millió látogatót vonz. A parkban találunk egy 2,3 kilométer hosszú folyami vízitúrát mely áthalad hullámokon, és különböző medencéken. A vízi központban találunk még több vízi csúszdát, és olyan aquaparki játékokat, amik a világ minden táján előfordulnak, azonban mindez itt megtalálható egy helyen.


A legrémisztőbb élményt mindenkinek a Leap of Faith csúszda okozza, melyben először majdnem függőlegesen zuhanunk 27,5 méteres magasságból, majd egy olyan körkörös csúszdába érkezünk, mely tele van kanyarokkal, míg végül úgy érezzük magunkat, mintha egy cápákkal teli katlanba csöppentünk volna. Ez az a csúszda, melyet feltétlenül ki kell annak próbálnia, aki olyan extrém élményre vágyik, hogy csúszás közben még a szíve is kihagy egy dobbanást.


A másik legnagyobb élményt a Tower of the Neptune okozza, ami szó szerint egy vízi hullámvasút, melyben olyan sebességet érünk el, amitől még a lélegzetünk is eláll. Szintén itt található a világ legnagyobb átmérőjű csúszdája, a Tower of Poseidon, mely a legújabb élménynek számít a maga 40 méteres magasságával.