Trendmagazin

Dizájnos éttermek a világ minden tájáról

Az Architectural Digest toplistája

2013.03.30 | Munkatársunktól

Az Architectural Digest magazin összeállította a világ TOP10 legszebb dizájnú új éttermét. Lássuk, melyek a legkülönlegesebbek!

A norvégiai Romsdal városkában található a Troll Wall, ahol a csodálatraméltó építészeti alkotásnak a helyszín hátterét adó világ legmagasabb függőleges sziklájával kell szembenéznie. A palaszürkén tornyosuló norvég hegy lábánál egy piramis alakú építmény drámai szöget bezáró üvegfalai emelkednek ki a földből. Azért ezek a szögek, hogy semmi ne akadályozza a kilátást az ég felé, a szikla tetejére.

A dohai Astor Grill steak és tengergyümölcsei étterem azért került a rangos listára, mert a vendégeket egy a bejárati falat körbefogó hajlított 5 méter magas szobrászati költemény fogadja. A Philippe Starck által tervezett párizsi Ma Cocotte étterem a város híres bolhapiaca mellett található, ezért nem is meglepő, hogy az étterem berendezését modern és régi eklektikus tárgyak alkotják, amelyeket nem volt nehéz beszerezni a szomszédos „aknamezőről”. A La Maison 1888, egy francia séf helyőrsége a vietnami Danang Sun félszigeten, francia gyarmati építészeti remekmű. A vendégek Pazar XVI. Lajos stílusú székeken foglalhatnak helyet és klasszikus francia fogásokat élvezhetnek egy tiszta, fekete-fehér díszletben. A képbe benyúló zöld növények nem feledtetik velünk, hogy a helyszín valójában Ázsia.

A listán szerepel még a NoMad and Atera New Yorkban, 5-Cinco Berlinben, Brasserie Zédel Londonban, Volkshaus Basel Baselben, Svájcban, és a French Blue St. Helenában, Kaliforniában.

TROLL WALL, Romsdal, Norvégia

ASTOR GRILL
Doha, Qatar

ASTOR GRILL
Doha, Qatar

MA COCOTTE
Párizs, Franciaország

LA MAISON 1888
Da Nang, Vietnam

NOMAD, New York, USA

NOMAD, New York, USA