Trendmagazin

Italo - luxusvonat az olaszoknak

A Ferrari és a Tod's vezére is benne van az üzletben

2012.04.24 | Váradi Zoltán

Elindult Olaszország első luxuskategóriás, magánkézben lévő gyorsvonata, ami nem csak színében kötődik a Ferrarihoz.


A tűzpiros high-tech vonatnak - aminek az Italo nevet adták - az NTV vállalat a többségi tulajdonosa, ami a Ferrari főnökének, Luca di Montezemolonak vezetése alatt áll. A legendás olasz autómárkára emlékeztető szuperjármű tulajdonosi köréhez tartozik még a Francia nemzeti vonatokat működtető cég is, így a későbbiekben más országokba való terjeszkedés is elképzelhető. Az NTV-ben egyébként Montezemolo mellett Diego Della Vallenak is tulajdonrésze van, aki az olasz luxuscipőket gyártó Tod's elnöke.

Luca di Montezemolo cége megalkotta a Ferrarira hajazó luxusvonatot

Az NTV az új vonattal jelentős szerepet kíván betölteni az olasz vasúttársaságok körében, amire minden esélyük megvan, hiszen a modern és stílusos jármű minden eddiginél minőségibb utazást ajánl a vendégek számára. Számítógépek által vezérelt légkondicionálás, kényelmes bőrfotelek és felhasználóbarát akciók szerepelnek a cég kommunikációjában.


Az NTV kommunikációs munkatársa a sajtónak elmondta, hogy a 200 méter hosszú Italo egyetlen óra alatt képes Rómából Nápolyba vinni az utazókat, köszönhetően a jármű 360km/h-s sebességének. Giuseppe Bonollo hozzátette, hogy csökkentett áru jegyekkel is készülnek, amikhez bárki hozzájuthat, ha megfelelő idővel az utazása előtt adja le a rendelését.