Trendmagazin

Elkészült a légpárnás golfautó

Bubba Wattson őrült ötlete

2013.04.28 | Munkatársunktól

A golfbajnok Bubba Watson, két golfverseny között nem tudja jobb dologgal elütni az idejét, minthogy őrült eszközöket talál ki. Legújabb agyszüleménye egy olyan golfkocsi, ami nem sérti fel a golfpálya kényes gyepét.


Bubba BW1 Golf Cart-ja egy légbuborékon lebeg a víz és a golfpálya gyepe felett is. Valószínűleg még egy darabig nem fogja a különös jármű leváltani a jó öreg kereken guruló elektromos golfautókat, de az ötlet maga nagyon praktikus, hiszen megóvja a jól karbantartott gyepet, és a golfpálya tulajdonosok karbantartási költségeit is csökkenti.

A légpárnás golfautó megfelel mindazoknak a követelményeknek, amelyeket egy erre a célra készült járműtől elvárhatunk, plusz előnye pedig, hogy a vele való közlekedés jóval nagyobb élményt nyújt, mint a lassan haladó elektromos golfkocsikkal.



Bubba golfautója egyébként egy már létező, professzionális célokat is szolgáló légpárnás járműből került átalakításra. A BW1-et az indiai Neoteric Hovercraft gyártja és hozzávetőlegesen 32 000 dolláros áron rendelhető meg.