Trendmagazin

Itt a legújabb kétéltű járműcsoda

150 ezer dollárba kerül

2013.07.24 | Munkatársunktól

Már időtlen-idők óta igyekszik az ember eltörölni a határokat szárazföld és víz között. A kétéltű járművek történetét számtalan sikeres és megannyi félresikerült próbálkozás övezi. A Sealegs a legújabb a sorban, melyet tervezői így jellemzik: ez egy luxuskategóriás csónak kerekekkel.


A motorizált kerekeinek köszönhetően majdnem 10 km/órás sebességgel tud előre vagy hátra gurulni a szárazföldön, a meghajtásról egy hidraulikus Honda motor gondoskodik. Ám amikor eléri a vizet, a kerekek a vízvonal fölé emelkednek, így a csónak jól kormányozható lesz. A 6,1 m hosszú 6.1M D-Tube strapabíró horgász csónak 64 km/órás végsebességgel, a 6.1M RIB búvárkodáshoz, vízi-síeléshez vagy horgászáshoz kiváló. A 7.1M RIB fedélzetén már 8 ember is kényelmesen elfér köszönhetően a 7,1 méteres hosszának. A 7.7N Cabin a leghosszabb, ez 67,5 Km/órás végsebességre is képes.

A nem mindennapi jármű ára 150 000 dollártól indul és rengeteg extra rendelhető hozzá, például sonar, GPS, vászontető vagy halfeldolgozó asztalka.