Trendmagazin

Itt a Levi’s Made & Crafted kollekciója

Új köntösben a régi design

2011.09.03 | Bánhidi Dóra

A farmer örök, szent és sérthetetlen. Nincs olyan ember, akinek ne lenne minimum két darab a ruhatárában, függetlenül attól, hogy fiú vagy lány az illető.


Biztos vagyok benne, hogy a farmergyártás nagy alapítójának, Levis Strauss-nak, elképzelése sem volt, hogy milyen hullámot indított el az 1800-as években. A Levi’s márka ugyanis több mint 140 év óta egyet jelent a minőséggel és a hordhatósággal. Folyamatos jelenlétét annak is köszönheti, hogy mindig sikerült megújulnia, de úgy, hogy közben ragaszkodtak a márka hagyományaihoz.


Erre jó példa, hogy idén tavasszal a Levi’s és egy amszterdami designer, Samuel de Goede összefogott, hogy megalkossák a Made & Crafted kollekciót. A munkafolyamat során most is azon volt a hangsúly, hogy ami a designt illeti a jövőbe tekintsenek, de közben őrizzék meg a márkára jellemző régi stílusjegyeket. Az így készült ruhákat a csúcs minőségű anyagok, letisztult szabások, aprólékos, kézi kidolgozások és a tradicionális technológia jellemzi. Ezeknek a kombinációjából született meg a Made & Crafted 2011-es őszi-téli kollekciója is, így egyben elegáns és strapabíró nadrágokat, ingeket, kötött pulcsikat, táskákat hordhatunk.


Aki tehát szereti az egyszerű darabokat, amik különleges részletekkel vannak kiegészítve, és amiken helyenként a vintage stílus is visszaköszön, azok kedvükre válogathatnak a Levi’s újdonságai között.

A 2011-es őszi-téli kollekció további képei: