Trendmagazin

Itt a svéd gyártású tengerpart-cirkáló

Strand Craft Limousine Beach Cruiser

2011.05.13 | Oroszvári Péter

Unod a fehér pick-upod? Vagányabb járgánnyal szeretnél a strandra menni, de a szörfdeszkád is vinni akarod? Válaszd a svédek extravagáns Beach Cruiser-ét! A limuzinnal főként a luxushotel-láncokat célozták be a tervezők (a svéd Gray Design és Strand Craft), azzal a céllal, hogy gazdag vendégeiknek igazán egyedi szolgáltatást nyújtsanak. Nem kell többé az átlagos pick-up terepjáróval kiutazni a partra – ez a jármű kifejezetten a luxushotel és a tengerpart közti ingázást hivatott a lehető legkényelmesebbé és extravagánsabbá tenni.


A négykerék-meghajtású járgányban egy 6 literes, 400 lóerős V8-as Chevrolet motor jár, ezeknek köszönhetően nem csak az úton, de a homokos terepen is kiváló az autó úttartása, stabilitása, ereje. Mivel ez nem versenyautó, maximális sebessége „csak” 220 km/h, de százra villámgyorsan, 4,5 másodperc alatt juthatunk el vele.


Természetesen a beltér is a lehető legnagyobb fokú luxusban lett kidolgozva: Az Alcantara kárpitot szálcsiszolt alumínium és króm elemek díszítik a műszerfalon és középkonzolon. A műszerezést a híres óragyártó, a Breitling vállalta; míg a Swarovski szinte már túlzásba ment az autót ékesítő kristályok mennyiségével. A francia Riviérán guruláskor mindenki szívesen hallgatná kedvenc zenéit, erre a feladatra is a lehető legjobb minőségű berendezést kapják a vásárlók: a 15 hangszórós Naim rendszert 1100 wattos erősítő dolgoztatja. A hangzásra biztos nem lehet panasz még a vászontető nyitott állásában sem…