Trendmagazin

IWC Pilot Chronograph Top Gun Miramar

Az IWC saját kalibere ketyeg benne

2012.01.04 | Munkatársunktól

Az IWC az előzetes várakozások szerint öt új modellel vág neki a 2012-es évnek, ezek egyike a Pilot Chronograph Top Gun Miramar, amivel a svájci gyár a kaliforniai Miramar haditengerészeti légi támaszpontnak kíván emléket állítani.


A TOPGUN néven ismert harcászati iskolát 1969-ben hozták létre az amerikaiak, mivel a vietnami háborúban rendkívül rosszul teljesítettek vadászpilótáik (tízből kilenc pilóta életét vesztette az első tíz bevetés alatt). Az elit képzést adó iskola végzősei a US Navy egységeihez visszatérve sokkal eredményesebben tudtak teljesíteni a háborúban.

Az IWC a korábbi verzióhoz képest ebbe a modellbe már a saját szerkezetét tette bele, ami flyback funkciót, nagyméretű dátumkijelzőt és rendkívüli, 168 órás járástartalékot eredményezett.


“Ez az egyik legfejlettebb és robusztusabb óránk, amit valaha létrehoztunk” - mondta a patinás svájci márka egyik vezetője. Amit nem is vitatunk, hiszen az IWC-től alapjáraton nem éppen megszokott, 48mm-es méret és a szürke kerámiából készült matt tok is egyedülállóvá teszi az órát. Az antracit számlap és a zöld textil szíj pedig a katonaságot hivatott jelképezni.


Az óra ára egyelőre nem nyilvános, de az előző modellből kiindulva minden bizonnyal 3 millió forint fölötti összegért lesz vihető.