Trendmagazin

Jaeger-LeCoultre Deep Sea Vintage Chronograph

Modern időutazó

2012.02.27 | Kirschner Dávid

Manapság több óragyártó is előrukkolt régi stílusjegyekkel operáló, “vintage- ihletettségű” modellel. A klasszikus darabokat alkotó Jaeger-LeCoultre most egy régivágású búvár-kronográffal jött ki. A Deeps Sea Vintage Chronograph külseje a huszadik század közepét idézi meg.


A Jaeger-LeCoultre a klasszikus dizájn és a modern, technikai újításokat remekül ötvöző cég, gondoljunk csak a leghíresebb modelljükre, a Reverso- ra. Az átfordítható tokkal szerelt modellből is mostanában jelentettek meg egy régivágású limitációt. A JLC most egy igazán vintage-karórát dob piacra, részben a Rolex-nek már bevált fantázianévvel. A Deep Sea Vintage Chronograph a tavaly megjelent Memovox Tribute to Deep Sea alapjaira épült, két segédszámlap beépítésével.


A kései 50-es 60-as éveket idéző modell letisztult formavilágú, elsődlegesen a funkcionalitásra épít. A karóra sportosságát erősíti, hogy csak egyetlen, 40,5 mm-es átmérőjű acéltokkal szerelve jelenik meg, A matt-fekete számlap és lünetta a “tropikus” színű lumineszkált indexekkel és mutatókkal egészül ki, amit a plexi-kristály üvegen keresztül tekinthetünk meg. A 37 köves, 751G JLC kaliberű automata szerkezet a stoppert és az időmérést kezeli, egyébként 65 órás járástartalékkal bír.


Az egyik legismertebb, nem éppen hétköznapi gyártó ezen egyszerűbb modellje is 10 ezer dollár körüli áron vásárolható majd meg, bár sikere így is garantált.